Свързани новини

13.08.2010 16:45

Шкумбата пуска тока в Пловдив

Видян 2168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легенди се носят за един от най-великите комици на България Димитър Туджаров. Шкумбата, както е известен духовитият шоумен, наскоро бе назначен за консул в Чикаго. По ирония на съдбата преди 1989 година Туджаров е бил извън закона. Заради хапливите си шеги по адрес на БКП на Шкумбата му се е налагало да разпространява записите си апокрифно. Роденият в Петрич шоумен обаче бил много над нещата и не се отказва.
„Преди едно участие ме спря генерал от ДС ми каза: "Знам ти и кътните зъби!" Разговорихме се с него и той си призна: "Не ви прибрахме в затвора, за да покажем на света, че в България има демокрация!", разказва пред Супер 19' Шкумбата.
Една от най-куриозните случки с участия на Туджаров става през 1983 година в Пловдив. „По онова време имаше режим на тока и точно 15 минути преди да започне шоуто ми залата угасна. Целият ми екип започна да се притеснява, защото трябваше да се връщат пари от билети. В този момент ми дойде брилянтната идея да вдигна телефона и да се обадя в енергото. Вдигна ми някакво младо инженерче, а аз изкрещях в слушалката с гласа на Тодор Живков: „Как може да спирате тока в Пловдив. Ний тук сме по държавни дела!“. Момчето така се притесни, че започна да заеква. В крайна сметка ми пуснаха тока, но на каква цена. В същото време в Петрич майка ми била сложила вода да къпе сина ми, който беше на два месеца и тока спрял. Те хората отрязали Петрич, за да пуснат Пловдив“, смее се Туджаров.


Шкумбата е е израснал в махалата на баба Ванга в Петрич. Пророчицата била близка с баба му, двете били връстнички, от един край - Струмица. „За мен баба Ванга е светица, имам много спомени от нея, тя ми беше като духовен учител“, казва Шкумбата. Той признава, че рядко отваря приказка за светицата, понеже държи на пиедестал образа й. Като говори за нея, Туджаров става сериозен и вглъбен - човек чак не може да го познае.
Първият му спомен е като бил на 5-6 години. Чудел се как тази сляпа жена мете дворчето на къщата си, в дома й е винаги чисто и подредено. Като поотраснал, дошло време да кандидатства. Един ден отивал у свой съученик, съсед на Ванга, и тя се провикнала през двора: „Мите, къде отиваш, бе?“ Рекъл, да решаваме задачи за кандидатстудентски изпити с Вальо. „Тебе ще те приемат, ама него не. Не му казвай, помагай му“, рекла Ванга и така и станало. Години по-късно Шкумбата завършва Техническия университет със специалност електрошлосер. Наскоро комикът взе магистърска степен по риторика в Софийски университет.


Шкумбата на три пъти се е разминавал на косъм от смъртта. Туджаров е претърпявал 12 тежки катастрофи с кола. „Пътните инциденти ми се ми се случиха от недоспиване. На три от тях наистина за малко да дам фира. Когато ми се случи последната - 12-а катастрофа, Ванга ми каза: "За последен път те връщат, качваш се в момента на последния влак, да не си куснал алкохол отсега нататък!" Оттогава до ден-днешен не съм докоснал алкохол! Дал съм дума да си пийна на сватбите на двамата ми сина по 50-грама концентрат“, разказва комикът. Той не крие, че има и доста куриозни случаи с полицията. „Веднъж двама катаджии ме спират и им казах: "Здравейте, цифромани." Те обикновено ми отвръщат: "Я-я, Шкумбата, бинго! За нас печелившото число е по 20 лева на човек!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови