Свързани новини

30.07.2010 14:26

Лъжите на доктор Емилова

Видян 14524 пъти | Коментари 0
Гласували 10 рейтинг: 3.7000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На всекиго се е случвало да ПОСЛЪГВА. Известната пропагандаторка на “лечебното” гладуване доктор Емилова например беше обяснявала, че в нейния дебелариум Александър Божков бил отслабнал с 50 килограма, а Стефан Данаилов – с 24. Те самите бяха признали други стойности – сътветно 40 и 17! Лъжа в рамките на 20-30% като тази на Емилова в случая може и да звучи приемливо, макар че тя с тези работи прави бизнес.
По-страшното е, че екстремното отслабване, което е причинила на бившия вицепремиер и на сегашния червен депутат е довело до сериозни здравословни проблеми.
Може ли да се вярва на много експерти, че точно стресът за организма, причинен от гладуването три пъти в продължение на по един месец е отключило скоротечния рак на Александър Божков? Вероятно, тъй като само седмица гладуване е позволена от министерството на здравето с нарочна наредба. Неспазването й при Емилова тя обяснява с наблюдението си, че ефектът на гладуването проличавал точно на осмия ден. Ударното лишаване на организма от храна отслабва до крайност имунната система. Пациенти, които не са предразположени към рак, след подобно гладуване страдат от различни проблеми – от тежки пневмонии до спиране на цикъла при жените.
Скандален е и случаят с легендарния кино- и театрален актьор Стефан Данаилов. Той ударно отслабва при Емилова, но после ускорено качва повече килограми. “Минават 10 дена, правим сравнение с мерките преди и след, стискаме му ръката, че е отслабнал с еди-колко си килограма. След това обаче той си връща стария начин на хранене и се започва възвръщане не на мускулна маса, а на мазнини. Точно това е йо-йо ефектът, за който се говори”, обяснява пред фрогнюз медицинския проблем специалистът по хранене д-р Огнян Симеонов. Йо-йо ефектът е класическо доказателство за лоша и вредна диета не само според него. И понеже точно звездите са основната реклама на дебелариума ще цитираме примера с още един знаменит актьор – Явор Милушев. Изказано преди време негово мнение грижливо е изтрито от сайтовете в интернет и вече може да се намери цитирано само в GoMovieTv:
„Ходих да отслабвам при нея и тя започна да ме тъпче с някакви уж лечебни чайове. Вярно, първите пет дни свалих три килограма, но после започнах да вдигам такова кръвно, че чак се наложи да ме транспортират до варненската болница", възропта именитият актьор. Милушев е толкова омерзен, че е готов да даде под съд Емилова, Той щял да препоръча на всичките си приятели да не стъпват в лечебното заведение на варненката, която напоследък се прочу покрай сеансите си с бг звезди”.
Според китайците човешкото тяло има нужда от определени видове храни според индивидуалното съотношение на ин-ян и годишния сезон.
Будистите никога не постят, нито гладуват - те се хранят 1 -2 пъти на ден с растителни храни, но не приемат повече от 200 -250 куб.см храна на едно хранене.
В Западния свят хората имат нужда от пост и гладуване, много дами го правят до 1 ден според цикъла на Луната, защото се хранят неправилно през цялото останало време, и не само неправилно, но и прекомерно.
Академик Галина Шаталова, която има собствени трудове в областта на лечебното хранене и лекува хора с неизлечими от традиционната медицина болести, също препоръчва хранене (но не и гладуване) с растителна храна, с пълно изключване на млечни продукти, захар, бяло брашно и дори хляб, също с едно - двукратен прием на 250 -300 куб. см храна за деня в комбинация с билкови отвари.
Известният и доказан наш специалист проф. Енчо Калчев също споделя пред Тема: “Повечето програми звучат непрофесионално. Такава е например идеята за лечебно гладуване. Освен това ние не внушаваме на хората, че за 10 дни ще ги излекуваме от всичките им здравословни проблеми, както правят някои колеги. Вярно е, че когато човек промени начина си на живот, кръвното му налягане, кръвната захар и холестеролът влизат в рамките на нормалните стойности или се подобряват. Така той се чувства по-бодър и работоспособен, но универсална панацея няма. Гладуването не е нормално състояние за организма и по-скоро е вредно за здравето на човека. Затова ние учим хората как да изчисляват калориите в дневното си меню, за да се справят сами с проблемите. Не обещаваме чудеса, каквито предлагат някои центрове”.
Така той съвсем леко опровергава цитираното неведнъж от Емилова твърдение, че гладът лекува всичко. Или почти всичко. Още една лъжа!
В сайта бгмама пациентка на докторката разказва: “Аз след такова "пречистване" лежах една седмица в болница с висока температура и остър пиелонефрит. На косъм бях да ме отворят за коремна операция и чистене на гнойта около бъбрека. А след това дълго и продължително пих антибиотици, отделно тези дето ми насвяткаха в болницата. Твърдо съм против такива радикални методи!”.


Очаквайте продължение в следващия брой на в. Супер 19' 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху