Свързани новини

28.06.2010 15:45

Коя банкерка ще остане бивша?

Видян 4828 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коя от двете НАЙ-БОГАТИ българки – Петя Славова или Цветелина Бориславова ще остане бивша банкерка?
Този въпрос вълнува висшите кръгове в момента. Причината е проста: Бориславова официално обяви, че продава на белгийските си партньори своя миноритарен процент в СИБанк.
Което породи слуховете, че е възможно да се интересува от малката Инвестбанк на Славова, която обаче има голям потенциал за развитие.
“Не ми е известно да има такива намерения”, коментира още преди време пред Супер 19’ пиарката на Бориславова – Елена Вълчева.
“Няма такова нещо”, коментираха от своя страна и хората на Петя Славова. В момента те били заети с организирането на детските конкурси за красота МиниМис и МиниМистър на морето.
“Има злоупотреба със служебно положение, но нещата, които пише в Галерия са далеч от действителността”, коментираха от пресцентъра на Инвестбанк по другата гореща тема около най-богатата българка - статия в сензационния вестник. Ако се вярва на публикацията, става дума за вътрешна кражба за 10 милиона.
Според Галерия главният счетоводител на централния клон на Инвестбанк - Петър Маринов 5-и месец бил разследван за случая. “В кражбата на близо 10 милиона лева били взели участие бившият главен изпълнителен директор на Инвестбанк Владимир Владимиров, личната секретарка на собственичката Анриета Джерекарова и главният счетоводител на трезора и настоящ годеник на Азис - Петър Маринов”, пише още вестникът.
Според Галерия слуховете за аферата били разпространявани от бившия на банкера Маринов - певеца Петър Антонов. Той пък държеше пиано бар в единия от поморийските хотели на Славова.
След този светски и финансов взрив, вестникът замлъкна по темата, което може би се дължи на бързата реакция на най-богатата българка.


А ето и как Петя Славова, една Варненка от Казанлък се изкачва до върховете на родния елит:


Ако питате повечето хора откъде е Петя Славова, ще ви отговорят, че е от Варна. А всъщност тя е от Казанлък, също като Дарина Павлова и други жени с КЪСМЕТ.
Първият брак на най-богатата жена в страната е със строителния предприемач Дорелов, от който имат дъщеря – Жени. Нейната сватба със сина на богат руснак се очаква да бъде едно от светските събития на сезона. Възпитаничка е на швейцарски колеж и британска бизнес-школа. В момента се пробва да управлява мамината хотелска верига – перлата на първия български холдинг с изцяло феминизирано управление.
Влизането в А-група на бизнеса настъпва, щом Петя среща Митко Събев, по онова време търговец на различни стоки. Бизнесдуетът им, прераснал и в житейски роман, ражда няколко доста успешни удара.  Най-големият е придобиването на бившата Международна ортодоксална банка, чиито учредители са църквата, червени аристократи и самият генерал Любен Гоцев. С трезора техен става и първият частен самолет в България.
Двамата млади мениджъри превръщат МОБ в Нефтинвестбанк заради сферата на дейност, в която Митко вече се е специализирал - петрола. След раздялата на Събев и Славова, институцията остава от страната на дамата и е прекръстена още веднъж – на Инвестбанк. Двойката има син на име Ивайло, който учи в Гщаад, Швейцария, както повечето наследници на бг олигарси.
След раздялата със Събев преди 9 години, Славова има несполучливи опити за съжителство, докато не намира истинската любов в лицето на Светослав Радев – един от двамата братя, създали и успели да продадат малката, но силна Юнионбанк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и