Свързани новини

24.06.2010 13:35

Най-богатата българка пак пробва скандална заменка

Видян 4287 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-богатата българка от класацията на вестник Супер 19’ и списание СЛАВА Петя Славова отново пробва да наложи скандална заменка на община Несебър. Тя иска мега имот до своя хотел Феста Панорама на крайбрежната улица в новия град.


През 2004 г. Несебър обявява конкурс за делфинариум с условие победителят да притежава поне 1 такъв комплекс в България. А за всички е ясно, че в страната има само един делфинариум. Той е във Варна. И е собственост на Петя Славова.


За да не останат съмнения за предизвестения финал на “надпреварата”, общината слага и условие кандидатите, наред с делфинариум, да имат и голям четиризвезден хотел в града. По случайност, Петя Славова отговаря и на това условие.


На тази база тя получава документ, според който 23 дка в стария Несебър й се дават срещу 4,8 милиона лева.


Немаловажна подробност е, че парите не са броени на кметството, а фигурират по сметка в банката на Славова.


Общината от самото начало на хитрата операция е наясно, че строеж на подобно съоръжение не е възможен в град-музей. А Несебър е точно такъв и в тази си роля получава солидна субсидия от ЮНЕСКО като обект от програмата Световно културно наследство. Така стигаме до смисъла на многоходовата комбинация. А той е сделката да се развали и Славова великодушно да приеме да бъде компенсирана със златна земя в новия град. Вярно, за двойно повече пари на квардат.


Пак по някаква невероятна случайност единственият останал свободен голям общински парцел е точно до нейния хотел.


Идват местните избори през 2007 г. и градът има нов кмет, а негласният господар на общината Митьо Янков е бил застрелян малко преди вота.


По случайност харесва именно помещение, собственост на кмета, и му става наемател. “Това е явен конфликт на интереси”, заявяват от партия ДЕЛА.


А от холдинга на Славова отвръщат като обидени госпожици, че ако народът не ще делфини, фирмата предлага друг проект.


И този номер не мина и миналата година по това време се вдигна страшен медиен шум, включително и в 19’. Славова даде заден и заяви, че се отказва от сделката.


В момента обаче нейни хора се опитват да прокарат отново през Общинския съвет скандалната заменка, след като мина номерът, макар и за доста по-малък терен, на бившия съдружник на депутат от ГЕРБ. Според ДЕЛА сделка със Славова би ощетила местната хазна с 8 милиона евро.


От известно време най-богатата българка не се прибира в родината. Дали причината е провалената за пореден път имотна офанзива, или разкритието на вестник Галерия, че е била ужилена от нейни служители с голяма сума пари? Никой не казва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни