Свързани новини

14.06.2010 15:45

Как Батето взе жената на Ники Сотиров

Видян 19572 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Батето се оказва СЕРИЕН крадец на булки. Съдбата му отнема първата жена – стюардеса, загинала в прословута самолетна катастрофа, а случаят е описан дори в поезията от Владимир Башев. След това той решава, че вече сам ще си взема жените, без да се съобразява с обстоятелствата.


Така се получава и вторият му брак, който го прави Принца на социализма. Двамата с Людмила и първата му съпруга са в една софийска хайкомпания. Когато остава млад вдовец, той се залюбва с щерката на Тодор Живков. Тя е омъжена за инженера Любомир Стойчев, имат и дъщеря Жени. Но, така или иначе, и без друго не са щастливи. Семейството им просто се разпада.


Инженерът се изнася от дома на Тато на Оборище (днес там е настанено Музикалното училище), където след него се настанява Славков.


Стойчев се приютява в малък двустаен апартамент в престижна кооперация на жълтите павета – на ул. Батенберг №16 А в самото сърце на София. Успява да създаде ново семейство и дори има дъщеря на име Деси, която също като Жени е дизайнерка.


Вторият брак на Людмила, наричана от всичките си близки и познати Мила, е с Батето. Той е доста по-успешен. В една и съща година – 1971 г., се ражда синът им Тодор, Иван Славков става директор на телевизията, а дъщерята на Тато – министър на културата. Семейството, по обясними причини, става предпочитано за кумуване. Двойката, която е имала скромна сватба с 8 присъстващи и скромен домашен обяд, вместо мегапарти в някой елитен ресторант, не може да се отърве от кандидат-роднини. Най-известното кумуване на Людмила Живкова и Иван Славков е на сватбата на Янчо Таков и Лили Иванова в хотел София сегашен Радисън. Младоженецът е син на близък партиен другар и високопоставен приятел на бащата на Мила, а от друга страна е и близък приятел на Батето.Идилията обаче продължава едва до 1982 г. В разцвета на силите си, само на 42 години, Батето остава вдовец. На всичкото отгоре се получава и голяма “инфекция” със залавяне на контрабанда на палта. В затвора попада Янчо, както и друг приятел на Славков – Доктора.


Славков получава тежък удар от враговете на покойната си съпруга и разбира, че с неговата кариера е приключено. Идеите на Людмила да направи България отворена страна, да я обнови духовно, да внесе европейска култура, да вдигне стандарта на звездите от всички изкуства, да подмени социализма с просветен национализъм са посрещнати на нож не само в Москва, но и сред най-близките до Тодор Живков.


И за Славков, който вече е заменил генерал Стойчев като шеф на БОК и е яхнал сребрист мерцедес – пура,  не остава нищо друго, освен да се преврърне в бохема, когото всички познаваме.


Легендите за купоните в апартамента му на тогавашния бул. Толбухин – сега Левски, срещу старата зоологическа градина, вървят из обществото.


Приписват му се не една и две връзки, включително с Дарина Павлова. Много от хубавиците на София в онези години сами се хвалят с подвизите си, дори да са само въображаеми. Но Батето не ги опровергава – носи му се плейбоска слава.


Потокът на приятелки и бойни другари обаче секва след падането на Тато на 10 ноември и арестуването на самия Славков малко по-късно, придружено с много обвинения.


Зората на демокрацията е най-тъжното време в живота на един от най-веселите бохеми в родната история. И точно тогава на хоризонта се появява неговата трета съпруга.Случайна среща събира Иван Славков – Батето с неговата сегашна половинка Валя. Дизайнерката, по онова време вече популярна светска дама, отива да му иска пари за някаква кауза. Двамата толкова се харесват, че тя зарязва съпруга си – секссимвола на българското кино от 80-те години Ники Сотиров. Нищо, че е 20 години по-млад от Батето, а по онова време развива и успешен бизнес, заедно със сегашния съпруг на Надежда Михайлова и с режисьора Въло Радев.


Валя заживява с тогавашния бос на Олимпийския комитет и Българския футболен съюз. Висшето ни общество е шокирано – дамата не се спира пред нищо, даже и пред факта, че има невръстна дъщеря. И до днес тя споделя живота си с Иван Славков. По неговите думи – търпи го.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови