17.05.2010 13:49

Рони Джеймс Дио изгуби битката с рака

Видян 1872 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителят на Heaven & Hell е починал в болницата в Хюстън, щата Тексас снощи. Първоначално, неговата съпруга Уенди отхвърли слуховете в интернет, че той е починал по-рано през деня, но разкри, че не се чувства добре, а впоследствие призна, че е съкрушена от загубата на нейния обичан съпруг.


В съобщение пред Blabbermouth.net, Уенди заяви: "Днес сърцето ми е разбито. Рони почина в 7.45 ч неделя, 16 май. Много, много приятели и семейството успяха лично да се сбогуват с него, преди той да си замине от този свят. Рони знаеше колко много беше обичан от всички. Ние оценяваме любовта и подкрепата, която всички ни дадохте. Моля ви дайте ни няколко дни, за да се справим с ужасната загуба. Искам да знаете, че той ви обичаше всички и неговата музика ще живее вечно".


Роналд Джеймс Падавона е роден в Портсмът, Ню Хампшър в семейството на италиански имигранти през 1942 г. Впоследствие, променя името си на Дио, взаимствано от името на италианския мафиот Джони Дио. Той добива слава през 1957 г. с групата The Vegas Kings, която променя името си няколко пъти, преди да се разпадне през 1967 г. След това Рони застава начело на Elf с неговия приятел китарист Ник Пантас, преди да създаде друга група - "Рейнбоу". През 1979 г., Дио се присъединява към "Блек Сабат", където замества Ози Озбърн, но само след три години напуска, за да създаде групата "Дио", с барабанист Вини Апиче. Групата се радва на голям успех, като издава десет студийни албума. В последните няколко години, Дио и Апиче се присъединиха към членовете на "Блек Сабат" Тони Йоми и Гийзър Бътлър за създаването на проекта Heaven & Hell. Рони получава и своя звезда на Алеята на славата на рокендрола в Холивуд през 2007 г. Дио беше диагностициран с рак на стомаха миналата година и неговото здраве се влоши през изминалите няколко месеца. Heaven & Hell обявиха само преди няколко седмици, че отменят всичките си летни концерти, в резултат на влошеното здраве на музиканта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното