Свързани новини

16.03.2010 13:35

Оскарите – интриги, брокати и стайлинг фойерверки

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тържественото връчване на годишните награди на Американската филмова компания отдавна е освен състезание на ленти, но и съревнование на стайлинг.
А червеният килим е дефиле на звездите, но най-вече на дизайнерските колоси в модата на вечерното облекло, бижутата и аксесоарите.
И въпреки невъобразимите за всеки извън шоубизнеса финансови инвестиции в собствения look, някои  от „състезателите“ биха се борили за челни места в обратната класация  за персони с най-страннен тоалет. Но нека започнем все пак от киното.


ИНТРИГИТЕ
Голямата интрига на тазгодишния панаир на суетата бе битката за статуетката между режисьора на касовия терминатор Аватар  и бившата му съпруга Катрин Бигълоу – режисьор на Войната е опиат. И я загуби с 3 статуетки срещу 6. Това бе победа на добрата киноистория над изобилието на специални ефекти. С този триумф г-жа Бигълоу се разписа с платинени букви в 82-годишната история на Оскарите като първата жена удостоена с приз за  режисура. 
Другият напрегнат сюжет бе надпреварата в категорията за най-добра женска роля – Сандра Бълок имаше свръхзадачата да „бие“ кралицата на американското кино Мерил Стрийп със 17-те си номинации за Оскар. Успя. Твърдят, че ролята й в Сляпата страна е най-силната й досега. Само ден преди това тя бе отличена и с антинаградата Златна малинка за Всичко за Стив. Така Бълок стана първата звезда, която печели наградите за най-лоша и за най-добра актриса в рамките на два дни. С разчувстващи думи тя посвети наградата си на всички майки.


ИЗНЕНАДИТЕ
Експерти твърдят, че в последните години почти единствената категория, в която елементът на изненада  все още присъства и всякакви прогнози се срутват, е пистата на чуждестранните филми. Там сякаш става норма спряганите за фаворити на последната писта да бъдат изпреварвани от малко вероятни или направо считани за аутсайдери номинации. Тази година
това се случи с аржентинския Тайната на техните очи и режисьора Хуан Жозе Кампанела, който пребори Майкъл Ханеке и неговата Бяла лента, вече спечелила  Златна палма и Златен глобус.


ЛИПСИТЕ
В паметния филм за напусналите през годината важни кинофигури продуцентите бяха пропуснали да споменат кончината на Фара Фосет. Последвалото обяснение, че тя ще остане в паметта на поколенията повече като телевизионна звезда, не прозвуча убедително - не само за гилдията, но и за многобройните й почитатели.
 
ШЛЕЙФОВЕ, БРОКАТИ И ЦВЯТ НА КОЖА
Може да се каже, че тяхна бе думата на пищния глеймур върху червения килим. От 5 дами едва ли и една бе издържала на изкушението да не последва шивашкия опит на Скарлет О'Хара и да си направи рокля от завесите. Шлейфовете с елементи на драперия бяха абсолютният властелин – пребогати на дипли и обеми, с поносима или предозирана натруфеност роклите тип „мелба“ в някои случаи съдържаха отровно количество захар.
В решение брокат блещукаше звездата на вечерта Сандра Бълок, а телесният цвят бе най-стилно поднесен от Деми Мур. Сред недоразуменията на стайлинга за първо място сякаш би се преборила Марая Кери - не заради натежалата си фигура, а заради неадекватния начин, по който я бе облекла.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.