Свързани новини

11.03.2010 11:10

Новият сарай на Доган бей е в Боровец

Видян 3469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боровец Хилс е евроимето на новите доганови сараи. Те се издигат навръх Рила, край пистата Ястребец. Може би е случайно, че в съседство е петзвездният едноименен хотел, построен от боса на кръга Икуест Георги Крумов.
Комплексът с хотелски стаи и ваканционни апартаменти е изграден от отцепената от старата Мултигруп строителна фирма на Николай Вълканов (още за него и връзката му с Дарина Павлова ще четете на страница 8). Самият той беше вице на Илия Павлов и се смяташе за дясната му ръка през последните години живот на милиардера.
Същият бизнесмен притежава повечето приписвани на Доган бей играчки – крайморската му резиденция, недалеч от Созопол, а също и яхтата, която ползва у нас, защото се шушука, че държи и друга, доста по-голяма и по-скъпа в Истанбул. Но с нея пори чужди морета.
Вълканов беше и основен строител на първия сарай на Доган на Стария беловодски път в престижния софийски квартал на богатите Бояна.
Не е ясно до момента дали са разплатени всички задължения по обекта. Бившата соцдепутатка и внучка на Тато Жени Живкова например дълго време се опитваше да помогне на свой познат, чиято фирма сложила дограмите на догановия дворец, само дето не си е взела парите.
Боровец хилс – зимният Доган-сарай е друга работа. След натрупания в строежи на резиденции за величието опит, мултаците са го направили с евроимидж. Все пак, няма как да мине и без ориенталщина.
Две от най-яките екстри на комплекса са типично турски. Едната е уникален хамам, без който Доган не може да мине. Другата суперекстра е чеверме. То обаче не е в двора, както повелява традицията, а е вътрешно. Шишовете са поставени над една от елегантните камини в зимния дворец на турчин №1 на републиката.



Догановите сараи в Бояна отново нашумяха през последните дни заради случая с подозрителното самоубийство и още по-съмнителното предсмъртно писмо на частния секретар на политика Ахмед Емин. Пикантерии по темата – в следващия брой на Супер 19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,