09.09.2008 12:00

Вдовиците: Лора Видинлиева не стъпва в България

Видян 17000 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-легендарните вдовици на мултимилионери в България Лора Видинлиева гледа по възможност да не стъпва в родината. Ако се налага, прави го веднъж или два пъти в годината заради рождени дни на твърде скъпи приятели или по неотложни дела, тъй като се предполага, че контролира стотина фирми у нас.


Според запознати напоследък нейните интереси са свързани главно с бившите съветски републики. Докато олигарсите се борят на руски терен, тя предпочита да върши работа в Украйна. Говори се, че е особено близка с кмета на столицата Киев, което й отваряло мнго врати. 


Лора беше добра позната и на покойния Туркменбаши, чиято република е една от най-богатите на газови залежи в света и който си правеше каквото си иска с колоси като Бритиш петролеум.


Доайенката на Клуба на вдовиците смяташе да отбележи 55-ия си рожден ден в началото на август някъде из необятната бивша съветска страна и бе намислила да закара българските си другари дотам със специален самолет. Но прецени, че по-въздействащо е тържеството да се проведе в Италия.


С грандиозно парти в средновековен замък посрещна рождения си ден българската мултимилионерка, вдовицата на създателя на МТел Владимир Грашнов. За своите гости бизнес дамата бе наела 5-звездни хотели в италианския град Монтекатини Терме, близо до Флоренция.


Личният празник на Видинлиева, която стана на 55, бе уважен от Борислав Дионисиев, когото тя на майтап нарича "мъжа ми", Христо Сираков ("внука ми") - този път със Зара от Биг Брадър, бандата на роженичката, начело с кадифения Орлин Горанов. 


За доброто настроение се грижели два оркестъра, а за привлекателния външен вид - скъпи бижута, с които били обсипани всички дами. Скъпо било и самото парти - според източници отганизацията на събитието струвала поне 100 000 евро. Едни от най-впечатляващите подаръци, които получила майката на Руши са яхта, съдове от злато и сребро, картини. На тържеството присъства и самият певец, чийто рожден ден се разминава само с 1 ден с този на майка му.


Светските хора припомнят, че преди пет години, за своя половинвековен юбилей, който бизнесдамата дори не искаше да скрие, тя бе наела Втори дом на резиденция Бояна. В онези времена също така ожени дъщеря си Еми във венецианско палацо. Видинлиева напоследък никак не обича да се завръща в България, пребивава в къщите си в ЮАР и Стреза, Италия.  


Съдбата на Лора е като тв сериал – израснала е в Дом за сираци, после се озовава в София, заминава за Италия, където чисти входове, преди да се ожени за милионер. От него ражда дъщеря си Еми, но италианецът почива и тя се прибира богата в България. Попада във висшите кръгове, купува легендарната и огромна къща на Огнян Дойнов, за която после се съди с бившия министър. Междувременно е успяла да роди и сина си Рушен от Метин Тургут, озовал се в България при отвличане на самолет, а в момента притежател на 2 фабрики в Мездра.


На 11 ноември 1989 г. Видинлиева кумува на Жени Живкова – доста смела постъпка. Двете са близки приятелки и до днес. Вторият брак на Лора е с Владимир Грашнов – син на бивш заместник – министър и част от златната соцмладеж, чийто най-близък приятел е мултимилионерът Борислав Дионисиев.


Звездният му час е сделката за купуването на Мобилтел от Красимир Стойчев с инвестицията на руския алуминиев предприемач Майкъл Чорни. И до днес Лора поддържа контакт с Миша, както го нарича, и даже приема на гости в Стреза наследниците му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог