09.03.2009 13:48

Общината и бизнесът в Перник – в стратегическо партньорство

Видян 2994 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Перник спечели проект и сключи договор за финансиране с Министерството на държавната администрация и административната реформа. Днес беше направена подробна презентация както на проекта, така и на очакваните ползи от неговата реализация, предаде БГНЕС.


Наименованието на проекта е „В търсене на устойчиви модели – община Перник: възможности за партньорства с бизнеса” и е на стойност 663 607 лева. Дейностите по този проект са насочени основно към представители на бизнес общността, както и към администрациите в общината бенефициент – Перник и в целевите общини – Радомир и Кюстендил. Основната цел на проекта е да повиши капацитета на тези общини да реализират проекти за публично – частни партньорства в стратегически за общините сектори, по възможно най – прозрачния за обществото и инвеститорите начин. Очаква се чрез този проект да бъдат разработени конкретни, ключови за местните общности проекти, които да отговарят на критериите за реализация чрез публично – частни партньорства. Проекта е със срок за изпълнение 12 месеца и чрез сътрудничеството в него трябва да се получат 10 проекта в рамките на община Перник, от които пет на ниво готовност за избор на инвеститори. Според кмета на Перник Росица Янакиева реализацията на този проект ще помогне за подобряването на бизнес климата в общините Перник, Радомир и Кюстендил. Според нея ще се повиши разбирането относно същността на публично – частните партньорства, както и доверието на местните общности в прозрачността и почтеността на подобни инициативи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални събития

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални