26.09.2018 11:09

Стъклената менажерия с 40-то представление в Сфумато

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Постановката „Стъклената менажерия“ по Тенеси Уилямс ще се изиграе за 40-ти пореден път на сцената на ТР Сфумато на 27 септември, четвъртък, от 19.00 часа. Един крехък и деликатен спектакъл с блестяща актьорска игра.


В декор, построен от стомана и лед, бившата красавица АмандаУингфийлд ще се опита да запази семейството си цяло, без да си дава сметка, че обичта й към децата й Том и Лора е пагубна. Копнежът на Аманда по отминали времена, бляскави партита и красиви джентълмени се смесва със сегашната й бедност и с живеенето на кредит, за да се превърне във взривоопасен коктейл. Том е поет и мечтател, Лора е странна и плаха, почти не излиза от дома им. Точно тогава на вечеря пристига един красив посетител. В сценичната версия на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Касабов южняшката жега и лепкавата влага са намерили сценичен образ в мебелите от лед, които буквално се разтапят, докато актьорите играят.


Сценографията е на талантливата Елена Стумбова. В главната роля на властната майка АмандаУингфийлд се превъплъщава с лекота знаковата актриса на „Сфумато“ Албена Георгиева. Достойно й партнират студентите й КаталинСтарейшинска, Димитър Николов и Петър Дочев.


Димитър Николов, който пресъздава великолепно образа на Том,е един от онези млади и много талантливи актьори, които печелят зрителяс първото си появяване на сцената или на екрана. Още като студентполучава главна роля във филма „Христо“на реж. Г. Лефтеров и Т. Мацанови печели с неяняколко поредни отличия - занай-добра мъжка роля на Българската киноакаедмия, за главна мъжка роля на фестивала Златна роза и отново приз за главна мъжка роля от Международния кино фестивал Turin Cine Fest,  Италия. Филмът излиза на голям екран тази есен. И това е само началото. В края на този месец на фестивала „Златна роза“ Димитър Николов ще е единственият актьор с големи роли в три различни филма:„Безкрайната градина “ с реж. Галин Стоев, „Живи комини“ с реж. Радослав Спасов, „Далече от брега“ с реж. Костадин Бонев.


От уменията му са впечатлени и театрални режисьор. Следват покани за работа с режисьори като Иван Добчев, Мариус Куркински, Сашо Морфов. Спектаклите на Куркински и Морфов вече не са част от репероара на Народния театър и Димитър Николов се оказва само с една театрална роля на софийска сцена – в „Стъклената менажерия“ в ТР Сфумато.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей