01/03

Свързани новини

02.04.2018 15:01

Успешни дни за българския спорт

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изминалите почивни дни бяха изключително успешни за българския спорт. Златните ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика спечелиха златния медал в многобоя на Световната купа, провела се в Арена Армеец. Освен първото място в многобоя,възпитаничките на треньорката Весела Димитрова спечелиха надпреварата на пет обръча и взеха бронзово отличие на три топки и две въжета. В индивидуалната надпревара Катрин Тасева спечели злато на бухали, сребро на обръч и лента и бронз на топка. В многобоя Тасева зае престижното четвърто място. Другата ни представителка Боряна Калейн пък грабна бронза във финала на обръч и завърши 6-та в многобоя.


В бокса пета европейска титла спечели Даниел Асенов. Той триумфира в категория до 52 килограма на шампионата на стария континент за мъже до 22 години. Европейска шампионка стана и Мелис Йонузова, а нашите боксьори завоюваха още два бронза - на Еми-Мари Тодорова и на по-малкия брат на Даниел - Боян Асенов.


На Европейското първенство по вдигане на тежести България спечели два сребърни медала в двубоя на Георги Шиков и Стилян Гроздев и бронз на Даниела Пандова. Щангистите ни спечелиха още 6 медала в отделните движения.


Стефани и Габриела Стоеви пък спечелиха титлата на двойки жени на турнира по бадминтон във френския град Орлеан.


Поздравления за всички български спортисти, които ни зарадваха с успехите си през последните дни. Благодаря Ви!, написа в социалната мрежа Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец