28.03.2018 16:03

18-годишен стана европейски вицешампион

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

18-годишният Стилиян Грозданов стана европейски вицешампион по вдигане на тежести. Той стигна до сребърното отличие в категория до 62 килограма  на провеждащия се в Букурещ шампионат на Стария континент.  Грозданов събра общ сбор от двете движения – 293 килограма. Европейски шампион с двубой от 299 килограма стана Шота Мишвелидзе от Грузия. Четвърти в крайното подреждане в тази категория остана другият ни представител Владимир Урумов. В изхвърлянето 18-годишният Грозданов записа най-добър резултат, след три перфектни опита и крайните 135 килограма. В изтласкването Стилян водеше до последния опит, в който не успя да отговори на силната финална атака на грузинеца.


Грозданов е една от най-големите надежди на българските щанги. Той е само на 18 години, рожба на русенската школа с треньори Радослав и Кристина Атанасови. Гроздев е европейски шампион за юноши от Полша при 17-годишните и златен медалист от Израел при 20-годишните юноши. Миналата година взе бронз в изтласкването от Европейското за мъже в Сплит, а преди три години бе трети при 20-годишните в Клайпеда (Лит).


Това бе втори медал за България от шампионата на Стария континент. В понеделник  Даниела Пандова спечели бронзовото отличие  в категория до 48- килограма с двубой от 165 килограма.


В отделните движения страната ни вече има 6 отличия - златен, два сребърни и три бронзови медала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп