19.02.2018 15:18

Кралев се срещна с австрийския вицеканцлер в Пьонгчанг

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе  в Пьонгчанг  двучасова работна среща с австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. Срещата бе организира по покана на австрийската страна. По новото разпределение на ресорите в правителството във Виена спортът се управлява директно от кабинета на Щрахе, който е определян за австрийския Волен Сидеров.


 Двамата обсъдиха проблема между ФИБА и Евролигата (б.р.  двете организации отказват да съвместят спортните си календари и така играчите са длъжни да избират дали да играят за клубния си тим, или за националния отбор).  Министър Кралев изрази опасение, че няма да успеем да разрешим проблема по време на българското европредседателство, защото напрежението между двете организации  тлее от години. Заради това вероятно ще се търси решение по време на мандата на Австрия като европредседател. Вицеканцлерът  Щрахе обеща да присъства на Европейския спортен форум, организиран от Европейската комисия на 22 и 23 март в София, където ще бъдат направени първите стъпки за сближаване на двете страни. Там ще бъде проведена среща, инициирана от Комисар Наврачич, в която ще вземат участие всички заинтересовани страни.


Министър Кралев и австрийският вицеканцлер обсъдиха и общата позиция на ЕС по актуализацията на кодекса на Световната антидопингова агенция (УАДА). Като член на управителния съвет на УАДА, родният министър запозна колегата си с решенията, които бяха взети  на сесията в Сеул, както и тези, които се очакват на следващата в Монреал през май.


Министърът Кралев се срещна и с българските олимпийци на Игрите в Пьонгчанг. Той окуражи състезателите и им пожела успех в предстоящите стартове.


"Представянето досега на Олимпиадата е много добро. Видяхте какво направи Александра Жекова, Владимир Зографски се класира сред най-добрите 15 в световния елит на ски-скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е огромна. Това са добри новини за българския спорт. Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва и очакваме с нетърпение неговия старт. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, но те имат още състезания до края. Искам отново да подчертая, че е нужно да се влагат повече средства в спортната инфраструктура у нас. Без база и нормални условия е много трудно и успехите няма да са устойчиви, трайни" заяви министър Кралев пред олимпийците в Пьонгчанг.


Програмата му до края на Олимпиадата включва и други срещи с важни особи в международното спортно и олимпийско движение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.