07.02.2018 15:28

Опасен стомашен вирус в Пьонгчанг

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опасен стомашен вирус върлува в Пьонгчанг само няколко дни преди официалното откриване на зимните олимпийски игри. Над 1200 олимпийци са били поставени под карантина, заради едно и също заболяване, което води до повръщане и диария. Симптомите включват още стомашни и мускулни болки, главоболие и висока температура. Само за ден в южнокорейския град бяха регистрирани повече от 30 нови случая. Вирусът може да се предава от човек на човек или чрез ядене и пиене. Въпросните над  1200 души са били незабавно изведени от олимпийското село.


Произходът на заразата на този етап не е установен, като домакините проверяват питейната вода и хранителните продукти, които са използвани от заболелите.


В същото време студът в Пьонгчанг продължава да е сериозен, като температурите стигат до минус 25 градуса. Очакванията са това да бъдат най-студените зимни игри от 1992 година насам. Заради минусовите температури и силния вятър голяма част от британските спортисти са били посъветвани да не присъстват на церемонията по откриването, която започва в 20:00 часа (б.р. 13:00 наше време) в местно време в петък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог