05.02.2018 13:57

Тенисът изпревари футбола по брой съмнителни залози

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международната асоциация за сигурност в спорта (ESSA) е подала 266 сигнала за съмнителни залагания по време на спортни срещи за 2017 г. Само за последното тримесечие от годината са засечени 114 сигнала, съобщава dnevnik.bg


Тенисът с общо 160 сигнала и футболът с 45 са двата спорта, които формират 77% от случаите за съмнителни залози. Забелязва се обаче ръст във всички останали спортове, които през 2016 г. са били едва 8% от случаите, а сега са почти три пъти повече. Географски Европа продължава да бъде на водещо място, като 144 от сигналите или общо 54% са именно от континента. Азия е на второ място с 19% (50 сигнала).


България фигурира в годишния доклад на асоциацията с общо четири съмнителни случая. Става въпрос за два сигнала на тенис мачове и два във футболни.


На водещо място от европейските страни е Франция, където са регистрирани 13 сигнала в тенис срещи, 12 в Италия и 11 в Испания.


"Ние разполагаме със система за ранно предупреждаване от манипулиране на мачове. Органът действа като неутрален лобист за борба с корупцията и редовно участва във форумите на Европейската комисия и Съвета на Европа. Ще продължим да помагаме на всички лицензирани букмейкъри и на спорта да бъде чист", сподели генералният секретар на Международната асоциация за сигурност в спорта - Халид Али.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...