Свързани новини

01.02.2018 14:42

Съдът в Лозана отмени наказанията на 28 руски спортисти

Видян 1844 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спортният арбитражен съд (КАС) към МОК отмени наказанията за допинг от зимните олимпийски игри в Сочи на 28 руски спортисти. Вчера в Пьонгчанг КАС публикува решението си по апелацията на 39 руски състезатели за доживотното им отстраняване от участия на олимпийски игри и анулирането на резултатите им от Сочи 2014.


В средата на миналата година МОК заяви, че 43 руски олимпийци от игрите преди 4 години са виновни в нарушаване на антидопинговите правила, и анулира резултатите им. По този начин Русия бе лишена от 13 медала от игрите в Сочи и загуби първото място в класирането по нации от тази олимпиада. 39 от засегнатите състезатели подадоха колективно обжалване в КАС и съдът в Лозана напълно оправда 28 от тях, което означава, че имат право да участват на предстоящите игри в ПьонгЧанг.  Резултатите на 28-те спортисти от Сочи, които са оправдани, ще се зачитат и така Русия връща първото си място в класирането по медали от игрите преди четири години. Така страната има 33 отличия (13 златни, 11 сребърни и девет бронзови медала).


Сред оправданите са ски-бегачът Александър Легков, Евгений Белов, Максим Вилегжанин, Алексей Петухов, Никита Крюков, Александър Безсмертних и други. На останалите 11 от подалите колективно жалба в КАС състезатели съдът замени доживотното им отстраняване със забрана само за игрите в Пьонгчанг.


В съобщението на КАС се изтъква, че МОК не е успял да предостави достатъчно доказателства, за да бъдат счетени 28-те спортисти за нарушители на антидопинговите правила.


Въпреки че официално съдът в Лозана оповести, че тези 28 спортисти са чисти, от Международния олимпийски комитет не разрешиха  тяхното участие на предстоящата зимна олимпиада.  


Решението на КАС не означава, че който и да е от 28-те оправдани спортисти ще бъде поканен на олимпиадата в ПьонгЧанг, обяви в официалното си съобщение МОК.


"Решението на Изпълнителния борд на МОК от 5 декември 2017 г. остава в сила. То е ясно - Руският олимпийски комитет е наказан, а руските спортисти могат да участват в ПьонгЧанг, само след покана от МОК. Решението на КАС не означава, че спортистите от 28-членната група ще бъдат поканени на игрите. Да не си наказан не означава автоматично, че имаш привилегията да бъдеш поканен", пише в становището на МОК.


Реакцията от Кремъл не закъсня, като руският спортен министър Павел Колобков заяви, че очаква състезателите да получат разрешение да участват на игрите в Пьонгчанг.


"Това решение доказва, че руският спорт е чист и нашите спортисти винаги са се състезавали според правилата. Русия се радва, че правдата възтържествува и сега чакаме тези спортисти да получат покани за Пьонгчанг", каза Колобков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева