Свързани новини

29.01.2018 16:08

Русия прави алтернативна Олимпиада в Сочи

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските спортисти, които несправедливо не бяха  допуснати от Междунарония олимпийски комитет до участие в зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, ще имат възможност да се състезават на алтернативен форум, който ще бъде организиран в Сочи в най-скоро време. Това заявява през Известия източник от спортното министерство на страната. В тази миниолимпиада ще вземат участие над 500 спортисти. Ще бъдат поканени и атлети от други страни, които по различни причини няма да участват на олимпиадата в Пьонгчанг.


От спортното министерство обясняват, че съоръженията в Сочи, където преди 4 години бе предишната зимна олимпиада, са в отлично състояние и могат да приемат спортистите "още утре". Преди десетина дни спортният министър Павел Колобков вече заяви, че неговото ведомство активно работи по организацията на алтернативните игри.


"За спортистите, които МОК не включи в списъка, ще направим в Русия ред турнири, ще поканим и чуждестранни състезатели, защото спортистите трябва да се състезават. Нашите атлети нямат забрани за други прояви, освен игрите в Пьонгчанг, така че няма проблем. Трябва да се погрижим да не бездействат по време на игрите, особено в тези спортове (биатлон, шорттрек и ски-бягане), където имаме много недопуснати", казва Колобков.


Изключително странен е фактът, че всички недопуснати до участие в Пьонгчанг руски спортисти имат право да участват в състезания под егидата на съответната международна федерация в дадения спорт. От МОК така и не отговориха, защо са отстранени от игрите те, при положение, че имат право да участват във всички състезания под шапката на международните федерации.


Очаква се на тези алтернативни игри в Сочи да вземат участие несправедливо отстранените шампиони от Русия – Виктор Ан, Антон Шипулин, Сергей Устюгов, Денис Юсков и много други. Както вече е известно МОК извади поне 23-ма потенциални медалисти от Русия, въпреки че те не са имали допинг провинения в спортните си кариери.


В същото време стана ясно, че Русия е завоювала общо 214 квоти за игрите в Пьонгчанг, но въпреки това Международният олимпийски комитет е допуснал едва 169 спортисти от страната до участие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп