Свързани новини

29.01.2018 10:01

Григор под въпрос за турнира в София

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Участието на най-добрия ни тенисист Григор Димитров на домашния турнир в София е под сериозна въпросителна. Хасковлията страда от травма в рамото и сподели, че има голяма вероятност да пропусне надпреварата в Арена Армеец. На този етап той очаква становището на лекарите от Монако. Това безспорно ще бъде огромен удар към организаторите на тенис турнира в София, които разчитат изцяло на Димитров. Той вече подведе при първото му издание през 2016 г.


 Тазгодишното издание на надпреварата определено ще бъде по-слабо от миналия сезон. Показателен е фактът, че финалистът от миналата година Давид Гофен и Доминик Тийм са отказали участие в България. Така единственият тенисист от топ 20 е именно Григор Димитров. Участието на другото любопитно име, потвърдило участие в Арена Армеец – Хьон Чун също е под въпрос. Чун се контузи по време на полуфинала на Australian Open срещу Роджър Федерер. Въпреки травмата в рамото, Димитров ще направи всичко по силите си, за да участва на турнира пред родна публика. Той има да защитава 250 точки от миналия сезон, когато триумфира с титлата.


На пресконференцията с медиите стана ясно, че и тази година Григор не планира да играе за България в Купа Дейвис – неофициалнотоотборнопървенствопотенисзамъже.


“КупаДейвис”?Не! Не влиза в плановете ми.Тази година сме си поставили други  цели”,  сподели пред родните журналист световният номер 4.


Най-вероятно той ще играе чак догодина за България в Купа Дейвис, когато ще са му необходими мачове за националния отбор, ако иска да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 година, както вече стори преди Рио.


В същото време Роджър Федерер спечели рекордната 20-ата титла от Големия шлем. Швейцарският Маестро триумфира за шести път в своята кариера на Откритото първенство по тенис на Австралия. На финала в Мелбърн Федерер победи в сртахотен и оспорван почти до края трилър с 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1 Марин Чилич и успя да защити трофея си от миналата година.


При жените Каролине Вожняцки спечели своята първа титла от Големия шлем. Датчанката победи на финала поставената под номер Симона Халеп след 7:6, 3:6, 6:4.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със