16.01.2018 14:21

Окончателно: Без Бьорндален на Олимпиадата

Видян 953 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-успешният спортист в зимните спортове Оле Ейнар Бьорндален няма да вземе участие на предстоящата зимна олимпиада в Пьончан.  Легендарният норвежец окончателно не намери място в състава на страната за игрите, след като не успя да покрие норматива за квалификация. До последния момент Бьорндален се надяваше да намери място в отбора дори като резервен състезател. Това щеше да бъде неговата седма зимна олимпиада.


"Тъпо е, че не мога да участвам. Мисля, че можех да намеря формата си по време на игрите", каза Оле след обявяването на решението от страна на треньорския щаб на Норвегия.


Трябва да се отбележи факта, че Бьорндален не се намира в най-добрата си форма, като той заема едва 42-ото място в общото класиране за Световната купа в биатлона. Въпреки това нагласите бяха той да намери място в тима за игрите в Пьончан като резерва.


В състава на Норвегия за игрите влизат братята Йоханес и Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен, Ларс Хелге Биркеланд, Хенрик Лабе-Лунд и Ерленд Бьонтегоорд.


Новината може да означава предстоящ край на кариерата за 43-годишният Бьорндален. Той е най-титулованият олимпиец в историята на зимните игри с общо 13 медала, като има осем титли. Бьорндален е също така 20-кратен световен шампион и рекордьор по победи в Световната купа – 94.


В същото време Корейската народнодемократична република (КНДР) и Република Корея постигнаха принципно споразумение да сформират сборен отбор по хокей на лед за жени за предстоящите зимни олимпийски игри. Те вече са представили идеята си пред МОК, който има последната дума. Очаква се предложението да бъде обсъдено от Олимпийския комитет в близките дни. Ако идеята бъде реализирана, това ще бъде първият сборен отбор на КНДР и Република Корея на олимпийски игри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но