Свързани новини

19.12.2017 16:06

Гатлин с допинг за 3-и път и нищо!

Видян 1804 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Скандалният световен шампион на 100 метра Джъстин Гатлин бе хванат с допинг за 3-и път след тайно разследване на британски журналисти. Дейли Телеграф със скрита камера изтръгва признанията на личния му треньор Денис Мичел, също прославен атлет от близкото минало, и на неговия личен агент Уагнър, че успехите се постигат с инжекции хормон на растежа и с дози тестостерон, за който веднъж спортистът беше отлъчван от спорта, както и на други вещества. Те даже предлагат на журналистите под фейк прикритие да се възползват от връзките им, да се снабдят и да получат ръководството как да ползват и да натрупат предимство в подготовката. Треньорът обяснява, че употребата на забранени вещества ускорява успеха 5-ократно. След гръмването на световния скандал от сайта и страниците на проправителствения авторитетен британски всекидневник, Гатлин отрече, като заяви,  че е шокиран и изненадан от обвиненията, че заедно с треньора си са замесени в контрабанда на забранени вещества за повишаване на спортните резултати. Не стана ясно обаче защо е уволнил треньора си. Шампионът, за когото това е трето допинг провинение, спря да говори с медиите и вече го прави само чрез адвокати. Припомняме, че САЩ осигурява на атлетите си не само т.нар. терапевтични изключения - разрешения за ползване на забранени препарати - преди Рио над 500 състезатели получават ОК за допинг, които обаче явно не им стигат.


За да стане срамът още по-голям, отстраняваният вече "за вечни времена" след второто си хващане с допинг и то точно тестосерон след първия път с амфетамини, Гатлин излъга: "Аз не използвам и не съм използвал каквито и да било забранени препарати. Аз съм потресен и удивен, че моят треньор е имал каквото и да било отношение към тези обвинения. Когато разбрах, веднага го уволних. Всички юридически варианти се намират на масата, така че никога няма да позволя на който и да било да ме лъже. Нямам никакви други коментари по въпроса, тъй като сега започва вероятно една дълга юридическа сага, а последващите коментари ще бъдат от моя адвокат", заяви Гатлин, който е действащ световен шампион на 100 метра. Гатлин е олимпийски шампион в късия спринт от Атина 2004. Треньорът му Денис Мичъл е бивш олимпийски шампион от Барселона'92 с щафетата на САЩ на 4 по 100 метра. През 1998-а година той беше отстранен от спорта заради употреба на допинг и се насочи към треньорска дейност. На нито един от двамата медалите не са били отнемани, въпреки категорично доказаната употреба на допинг, което преди дни стана с руски спортисти, които никога не са давали положителни проби. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!