19.12.2017 10:11

Григор Димитров е Спортист №1 на Балканите

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров беше избран за Спортист номер едно на Балканите за 2017 година в 45-ото издание на традиционната анкета на БТА между националните агенции на страните в региона. Димитров е първият български тенисист, който печели наградата. Той бе посочен в топ 10 на всички анкетни карти на участвалите в допитването и събра 62 точки, след като през изминалия сезон се изкачи на третото място в световната ранглиста и спечели четири титли, в това число турнира „Мастърс“ в Синсинати и финалната надпревара на АТП на осемте най-добри през годината  в Лондон.


Григор Димитров коментира за БТА: Щастлив съм да разбера, че съм избран за спортист на Балканите за 2017 година. Добрата работа дава добри резултати. Постоянството, вярата в себе си и пълната отдаденост се отплащат. Годината е силна и специална за мен и моя екип. Благодаря на семейството и екипа ми, на всички, които вярват в мен и ме подкрепят в трудните моменти и в успехите.  За мен е чест да представям България. Весели празници и успешна 2018 година, България.


Димитров стана първият български спортист, спечелил приза, след Станка Златева през 2010 г. 26-годишният хасковлия изпревари водачката в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп (Румъния), която получи 60 точки, и световния шампион в спринта на 200 метра Рамил Гулиев (Турция, 49 точки), които допълниха призовата тройка.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог