Свързани новини

30.11.2017 16:11

Фуркад и Бьорндален в подкрепа на руските спортисти

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две от най-големите легенди в зимните спортове Мартен Фуркад и Оле Ейнар Бьорндален се застъпиха за несправедливо обвинените руски спортисти, които може да не бъдат допуснати до участие на Игрите в Пьончан. Френската суперзвезда в биатлона Мартен Фуркад,който между другото е в доста обтегнати отношения с руските биатлонисти, този път се изказа в тяхна защита. Той сподели, че обвиненията към тях са несправедливи и това се прави с цел единствено да бъдат отказани от участие в Южна Корея. Живата легенда на биатлона Оле Ейнар Бьорндален също се изказа в подкрепа на невинните руски спортисти. Норвежецът, който е осемкратен олимпийски шампион заяви, че изваждането на Русия би било огромна грешка.


Подкрепа за руските спортисти изразиха и от Международната хокейна федерация. В специална декларация, която е подписана дори от САЩ, те настояват руските състезатели да бъдат допуснати до участие в Пьончан. Евентуално решение за изваждане на Русия от участие на Игрите би довело до пълен крах на хокейния турнир, който е най-значимото събитие в програмата. Припомняме, че в Южна Корея няма да видим състезателите от Националната хокейна лига (НХЛ), а Континенталната хокейна лига (б.р. първенството на Русия) е второто най-силно в света. От КХЛ заявиха, че ако руските състезатели бъдат спрени от участие, то те няма да правят пауза в шампионата. Eвентуалното отсъствие и на състезателите от КХЛ практически би довело до това в Пьончан страните да бъдат представяни масово от състезатели-аматьори и такива, които са все още студенти. Това би било абсолютен провал и ще нанесе огромни загуби на МОК.


В същото време адвокатът на руските състезатели по бобслей Филип Берг заяви, че докладът на МОК се позовава  на базата на отделни страници от спомените на Григори Родченков. Още по-скандалното е, че нито МОК, нито адвокатите са получили достъп до дневника със спомени на бившия шеф на руската антидопингова агенция. За сметка на това, въпросните страници пък бяха публикувани в Ню Йорк Таймс. И наистина, в обвинението е записано, че се базира "по спомени от дневника" на Родченков, с който никой, освен ФБР, не разполага. От Международния олимпийски комитет дори не са направили опит да разпитат Родченков.  Без доказателства обвинените  и отстранени руски спортисти също не са били разпитани от МОК.


Отговарящият за допинга в международната федерация по ски Расмус Дамсгард пък напомни, че неотдавна  бяха спрени правата на кенийската антидопингова агенция, заради съмнения в манипулиране на проби. Въпреки това кенийските спортисти участват на всички възможни състезания – световни шампионати, олимпийски игри и т.н. Те дори печелят призови места.  Според норвежеца разликата в отношението към Русия и Кения е изключително странно. Любопитен  е фактът, че той се застъпва за Русия при положение, че именно Норвегия е големият конкурент на Русия в ски бяганията и биатлона.  Трябва, разбира се, да споменем,  че норвежките спортисти са изключителни любители на популярните "терапевтични изключения". Оказа се, че всичките им състезатели в ски-бяганията са "астматици" и по този начин те получават разрешение да използват легално допинг.


Притеснителен е фактът, че бонусът на допинга под маската на мними заболявания е достъпен за състезатели само от страни като САЩ, Великобритания, Норвегия, но не и за спортисти от България и Русия например. Няма нито един известен случай на състезател от Източна Европа, използващ допинг, заради заболяване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец