Свързани новини

24.10.2017 14:37

Удрят Китай за допинг, както Русия

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

итай бе обвинен в развиването на програма за системен допинг по подобие на скандала с Русия. Обвиненията идват от бившия доктор в китайския олимпийски отбор Сюе Инсян, работила там през 1988 г. В интервю за германската телевизия ARD тя заявява, че хиляди олимпийски  китайски олимпийски спортисти са били въвлечени в подкрепяна от държавата системна политика за ползване на допинг през 80-те и 90-те години на миналия век.


Интерсно, защо тези разкрития се появяват на бял свят чак сега. Случаят подозрително много прилича на допнг аферата с Русия при която над 1000 руски спортисти бяха обвинени, че са част от система за масов допинг в периода 2011-2016  г., точно по времето, когато Русия прие Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014г. Като „изненадващ” може да бъде определен фактът, че именно Пекин е домакин на Зимната олимпиада през 2022 година. По подобие на сегашния скандал тогава обвиненията дойдоха от бившият ръководител на Московската анти-допинг лаборатория- Григорий Родченков. Тогава той отново пред ARD разкри за масовата употреба на забранени вещества от руските спортисти на Олимпиадата в Сочи.


Именно през 2022 година изтича и мандатът на държавния глава на Китай - Си Дзинпин, един от най-приближените държавни лидери именно до руския президент Владимир Путин.


Разбира се Международният олимпийски комитет обяви, че ще започне разследване срещу китайските спортисти, основано на думите на Сюе Инсян, точно както се случи с Русия преди време.


Любопитен е въпросът също така, защо такива афери се случват точно с руските и китайските спортисти, а никой в МОК не разследва факта, че над 100 американски и британски спортисти са се "разболели мистериозно точно преди Олимпиадата в Рио и са получили разрешение за употреба на забранени вещества. Никой не разследва също така въпроса, защо само за 1 година точно 583 американски спортисти са получили от антидопинговата лаборатория в САЩ позволение за вземане на допинг заради "терапевтични изключения".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля