23.10.2017 15:04

Хамилтън уби интригата във Формула 1

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Люис Хамилтън почти сигурно ще бъде новият шампион във Формула 1. Британецът триумфира в Гран при на САЩ и по този начин уби интригата при най-бързите пилоти три кръга преди края на сезона. Пилотът на Мерцедес стартира от полпозишън на пистата в Остин и заслужено се поздрави с крайната победа. Началото на състезанието в САЩ бе дадено от осемкратния олимпийски шампион и световен рекордьор в леката атлетика – Юсейн Болт, а след неговият край той влезе в ролята на журналист. Двамата с Хамилтън спретнаха истинско шоу на подиума, след което направиха традиционния победен жест на ямайския спринтьор.


 По този начин Хамилтън увеличи аванса си пред Себастиан Фетел на цели 66 точки, три кръга преди края на сезона, но все още не си е гарантирал титлата на теория.  С 66 точки аванс, Хамилтън може да си осигури на практика титлата още в следващия старт за Гран при на Мексико. Състезанието на пистата Ерманос Родригес е в края на тази седмица.


Фетел завърши на втора позиция на 12 секунди зад големия си съперник. Германецът беше много бърз в началото на състезанието, дори успя да поведе след първия завой, но после нямаше отговор на темпото на Хамилтън


Подиумът допълни Макс Верстапен, който финишира трети, изпреварвайки Кими Райконен в последната обиколка. Пилотът на Ред Бул стартира от последното място, но направи много силно състезание. Минути след финала драмата стана пълна, защото Верстапен получи 5-секундно наказание за маневрата си срещу Райконен, което го свали от третата позиция и прати финландеца на подиума.


Успехът на Мерцедес  все пак имаше цената на световна титла при конструкторите. Немският отбор спечели трофея за четвърти пореден път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но