25.09.2017 16:11

Григор Димитров отново е осми в света

Видян 1152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров отново е №8 в света. Първата ракета на България изравни най-доброто си класиране в световната ранглиста, след като се придвижи с едно място напред в седмичната класация на АТР.  Хасковлията не игра през изминалата седмица, но се придвижва напред, за сметка на контузения Стан Вавринка. Швейцарецът нямаше шанс да защити миналогодишната си титла от турнира в Санкт Петербург и по този начин загуби 150 точки от актива си.


Рокадата между Вавринка и Димитров е единствената промяна в топ 10 при мъжете. Лидер в световната ранглиста остава Рафаел Надал с 9465 точки, следван от Роджър Федерер със 7505 и Анди Мъри с 6790 точки.


Най-добрият български тенисист ще почива и тази седмица, след което  ще вземе участие на турнира в Пекин, който стартира на 2 октомври. Димитров има да защитава голям брой точки от тази надпревара, след като през миналата година игра финал в китайската столица, загубен от Анди Мъри.


При жените първата ни ракета Виктория Томова отстъпи с шест места до №155 в световната ранглиста. Цветана Пиронкова продължава отстъплението и след загуба на още три позиции се смъкна на 164-ата. Както е известно, пловдивчанката, която в продължение на 11 години неизменно бе №1 от българките, страда от контузия в рамото. Цвети не е играла от началото на юли. Трета ракета на България е Сесил Каратанчева, която остава 180-а в света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни