29.08.2017 14:08

Мтел счупи рекордите с мача Мейуедър - Макгрегър

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Близо 10 000 души са се регистрирали на Pay-per-View платформата на Мтел ppv.mtel.bg, за да наблюдават битката на века между боксьора Флойд Мейуедър и ММА звездата Конър Макгрегър. Мачът бе с начален час малко след 7:00 часа (българско време) сутринта в неделя, 27 август, като освен на платената интернет платформа, се излъчи директно и по Mtel Sport 2. Победител стана Мейуедър с технически нокаут в десетия рунд.


Бройката от около 10 000 регистрирани профила на ppv.mtel.bg е абсолютен рекорд в историята на Pay-per-View събитията за територията на България. Цифрата се доближава като процент от населението до данните за държави, където системата да плащаш, за да гледаш ексклузивно спортно събитие, има дългогодишна практика.


Качеството на самия двубой надхвърли очакванията на специалистите, тъй като ММА звездата Конър Макгрегър показа завидни боксови умения. Ирландецът беше абсолютно равностоен в първите три рунда на Мейуедър, който е безспорно най-добрият боксьор в средните категории в последните 20 години. Все пак 40-годишният американец наложи превъзходство след четвъртия рунд и логично достигна до успеха след поредица силни удари, които принудиха съдията да спре двубоя в десетия рунд.


Освен чисто спортния успех, Мейуедър със сигурност ще остане доволен и от хонорара, който заработи. Американецът ще прибере 350 млн. долара, с което общата сума, която е спечелил Флойд за цялата си кариера, ще надвиши 1 милиард долара. Мейуедър стана едва третият спортист в историята, заработил над 1 милиард долара в кариерата си, след като това вече направиха баскетболистът Майкъл Джордън и голфърът Тайгър Уудс.


За Макгрегър пък остана удовлетворението, че затвори устите на критиците, които предричаха истински крах за него на ринга. Ирландецът ще прибере и хонорар от около 100 млн. долара.


Организаторите на събитието потвърдиха, че този мач е най-касовият в историята на Pay-per-View битките, като категорично надхвърли постъпленията от боксовия сблъсък Мейуедър – Пакиао през май 2015 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата