15.05.2017 13:48

Григор се приближава към Топ 10

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава похода си към завръщане в Топ 10 на мъжкия тенис.  Хасковлията се изкачи с една позиция в световната ранглиста  на АТР.  Димитров, който през миналата седмица достигна до третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Мадрид, вече заема 11-ото място в класацията с актив от 2900 точки. Той изостава само със 155 точки сред намиращия се на 10-о място Давид Гофен от Белгия.  Българинът започна вчера участието си на Мастърса в Рим, където още в първия кръг срещна аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.


Водач в мъжкия тенис остава Анди Мъри (Великобритания) с 10360 точки, следван от Новак Джокович (Сърбия) със 6845 точки и Стан Вавринка (Швейцария) с  5605 точки.


В същото време Рафаел Надал продължава с блестящото си представяне на червени кортове през този сезон. Той спечели трета поредна титла, след като триумфира на Мастърса в Мадрид и записа нова поредица от уникални постижения. На финала в испанската столица Краля на клея постигна трудна победа срещу Доминик Тийм със 7:6, 6:4.  Благодарение на отличното си представяне в последния месец Надал прогресира до 4-тото място в световната ранглиста с актив от 5195 точки.


При жените най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова падна с две места в световната ранглиста. 29-годишната Пиронкова, която през миналата седмица отпадна в първия кръг на квалификациите на силния турнир в Мадрид, има актив от 792 точки и вече заема 76-ата позиция в класацията на WТА.


Номер 1 отново стана Анжелик Кербер (Германия) с 7035 точки.. Серина Уилямс (САЩ), която е бременна и не участва в турнири, падна на втората позиция с 6110 точки, а трета остана Каролина Плишкова (Чехия) с 6010 точки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи