11.04.2017 10:04

Първият севернокореец с гол на топ ниво в Европа

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хан Кван Сон е първият футболист от Северна Корея, който отбеляза гол в едно от петте водещи първенства в Европа. 18-годишният тийнейджър се разписа за "Каляри" при домакинското поражение с 2:3 от "Торино


Сон подписа своя договор с клуба на 10 март 2017 г. след кратък пробен период. През 2014 г. той спечели Купата на Азия с националния отбор на родината си до 16 г. Година по-късно игра и на Мондиал U17.


Официалният сайт на "Каляри" го представи като универсален играч, който си служи и с двата крака, с отличен дрибъл, с голов усет и дълбоко разбиране на играта. На 14 март Хан се разписа с ножичен удар за младежката формация на италианския тим на престижен международен турнир. "Каляри" победи "Парма" с 4:1, а севернокореецът бе привикан в първия отбор.


На 19 март футболистът остана на пейката срещу "Лацио", а на 2 април получи първите си 5 игрови минути в Серия А - срещу "Палермо". Така Хан се превърна в първия азиатец в състава на "Каляри" и първият представител на КНДР в историята на топ 5 първенствата на Стария континент (Англия, Германия, Испания, Италия и Франция).


Вчера той записа втория си мач в Серия А. Общо 14 минути и първи гол...


"Чувствам се безумно щастлив. Благодарен съм на феновете, на треньора и на съотборниците ми. В "Каляри" се чувствам страхотно. Любимият ми играч? Харесва ми Кристиано Роналдо", сподели талантът, който пише история.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог