06.03.2017 16:03

Фаул лиши Тихомир Иванов от медал

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един фаул на началната височина от 2.18 метра лиши Тихомир Иванов от медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград. Българинът мина под летвата в първия си опит и това му коства първо отличие от голям форум. След това възпитаникът на Георги Гетов преодоля височината и мина от раз на 2.23 м и 2.27 м, но 2.30 м се оказаха непосилни за него. Така с 2.27 м 22-годишният плевенчанин се нареди четвърти в подреждането, като това е и най-предното му класиране на голям форум.


Със същия резултат, но без нито една грешка от 2.18 м до 2.27 м, бронзовото отличе заслужи беларусинът Павел Селиверстау. Европейската титла в скока на височина спечели полякът Силвестър Беднарек с 2.32 м, а среброто с 2.30 м заслужи британецът Роби Грабарц.


Междувременно българката Инна Ефтимова отпадна на полуфиналите на 60 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Белград. Нашата спринтьорка стартира в трета серия в Комбанк Арена и постигна резултат от 7.42 секунди, което се оказа недостатъчно за място във финала и съответно битката за медалите. Титлата в спринта спечели британката Аша Филип.


Третият български представител в последния ден на шампионата Георги Цонов завърши на 8-о място в тройния скок. Той постигна 16,78 метра в третия си опит, с което подобри досегашния си личен рекорд. Шампионът от Прага 2015 Нелсон Евора от Португалия защити титлата си, след като записа лично постижение за сезона от 17.20 м.


Страната ни завърши участието си на Европейското първенство по лека атлетика в зала с един сребърен медал. Той беше спечелен от Радослава Мавродиева в тласкането на гюле.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?