09.02.2017 16:02

Задминахме Конго в ранглистата на Фифа

Видян 1049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор на България се изкачи с едно място в ранглистата на ФИФА за месец февруари и вече заема 71-во място в света. Възпитаниците на Петър Хубчев имат 492 точки, колкото имаха и през предходния месец.


Движението напред на националите е благодарение на слабото представяне на Конго на турнира за купата на Африканските нации и пропадането на страната с 5 позиции от 71-ва на 76-а. Логично с оглед завършилото преди дни в Габон първенство на Африка най-големи промени в позициите си бележат страните от  именно от този континент.


В топ 10 има само една промяна и тя е свързана с изкачването на Франция от седмо на шесто място за сметка на Колумбия. Именно французите са тези от съперниците на България в квалификациите за Мондиал 2018, които са най-напред в ранглистата. Водач в нея продължава да бъде тимът на Аржентина, а на второ е другият южноамерикански гранд Бразилия. Световния шампион Германия е на трето място.


Междувременно Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще претендира за 16 квоти на световното първенство през 2026-а година, в което ще играят 48 отбора, съобщи на пресконференция в Нион президентът на организацията Александър Чеферин.


"Искаме минимум 16 места на световното първенство през 2026-а година. Освен това, ще настояваме нашите отбори да бъдат в различни групи и да не се засичат в тази фаза", каза Чеферин. Решението форматът на световните първенства да бъде променен беше взето по време на среща на съвета на ФИФА през декември миналата година. Нововъведението ще встъпи в сила през 2026-а.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева