Свързани новини

09.01.2017 15:16

Григор се изкачи на 15-о място

Видян 1089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След блестящото си представяне в Бризбън от днес Григор Димитров вече официално е под №15 в световната ранглиста на АТР. Най-добрият български тенисист триумфира с титлата в австралийския град след победа на финала срещу Кей Нишикори с 2:1 сета. По пътя към успеха Григор постигна три поредни победи срещу тенисисти от Топ 10. Освен японеца той спечели още срещу Доминик Тийм (Австрия) и Милош Раонич (Канада).



Титлата донесе на Димитров 160 точки и с общ сбор от 2195 той се изкачи с две места в класацията, изпреварвайки своя идол Роджър Федерер (Швейцария), който обачене играе от месеци и Лука Пуй (Франция). Това е най-високият ранкинг на Григор от юни 2015 година, когато той заемаше 11-о място. Швейцарецът пък на практика остана единствен от всички най-титулувани тенисисти, срещу когото Григор все още няма победа.
От другите българи Александър Лазов е №426, Димитър Кузманов е №433, Александър Лазаров е №601, а Васко Младенов е №922.

В Топ 10 тази седмица има само една промяна - французинът Гаел Монфис мина на шеста позиция за сметка на Марин Чилич от Хърватия.



Лидер остава Анди Мъри (Великобритания) с 12560 точки, пред Новак Джокович (Сърбия) с 11780 точки и Mилош Раонич (Канада) с 5290 точки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне