Свързани новини

06.12.2016 14:26

Уилямсите „отличнички” по разрешен допинг

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сестрите Уилямс, които доминират в женския тенис през последните близо 15 години са истински „отличнички” по разрешаване на използването на забранени вещества. Те взимали легално допинг, заради добилите вече широка популярност терапевтични изключения. Уилямсите, както ги нарича майката на най-добрите български тенисистки сестри Малееви,  имали общо 16 терапевтични изключения само за последните 5 години. Именно през този период по-малката Серина се превърна в изключителен доминант в женския тенис.



На този фон британският колоездач Брадли Уигинс е истински „двойкаджия” в използването на популярните терапевтични изключения. Носителят на осем олимпийски медала, от които 5 са титли, включително от Рио, е използвал разрешено допинг "едва" пет пъти, скромна бройка на фона на американските тенисистки. Той получава правото да използва допингиращи вещества, тъй като твърди, че  е болен от астма.
Може да не личи, но съм много много болен каза Уигинс, който между другото получи титлата сър от британската кралица, след като стана първият британец спечелил най-престижното колоездачно състезание Тур дьо Франс. Интерес буди въпросът дали той е спечелил състезанието по честен начин.



Интересен е фактът, че Брадли заболява от астма чак на 31 години, това е няколко години след като е станал професионален спортист. 19’ припомня, че той е получавал разрешение за употреба на мощния кортикостероид триамцинолон, който  се използва за лечение на астма и алергии.  



Любопитното е, че в неговата автобиография изобщо не се споменава дума за астма или алергия на „този много болен човек”.
Темата за допинга в Обединеното кралство стана особено актуална след мащабно разследване на британския вестник Sunday Times, чиято главна мишена е лекарят Марк Бонър. Медикът, който е бил заснет със скрита камера коментира, че 150 британски спортисти, сред които някои футболисти от Висшата Лига, тенисисти, лекоатлети и колоездачи са употребявали забранени медикаменти през последните години.Според версията въпросните спортисти са ползвали услугите на Бонър и са вземали забранени вещества, защото са имали здравословни проблеми. Скандалният лекар заяви, че никога не е виждал „чист” професионален спортист, който да не взема допинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в