30.11.2016 15:08

Нов скандал в световния футбол

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министерството на правосъдието и полицията в Швейцария извършиха обиск в дома на бившия генерален секретар на Световната федерация по футбол (ФИФА) Урс Линзи по подозрение в съучастие в нерегламентирано плащане. Става дума за разследването по плащане на 6,7 милиона долара от Германския футболен съюз към ФИФА, направено през април 2005-а година.


В началото на ноември тази година главната прокуратура на Швейцария обяви, че по същия казус започва разследване и срещу Франц Бекенбауер по обвинение за пране на пари и незаконно забогатяване по времето, когато е бил председател на Организационния комитет на Световното първенство в Германия, което се проведе през 2006 година. 19’ припомня, че през месец май миналата година се разрази голям скандал покрай избора на Германия за домакин на световния шампионат преди 10 години. Немците бяха обвинени, че са купили глас на член на Фифа от Океания и по този начин незаконно са придобили правото да организират първенството. Именно с един глас  разлика европейската държава надделя над другия основен кандидат да приеме Мондиал 2006- ЮАР.


Разследването, което изисква обиск в дома на Урс Линзи, е стартирало на 23-и ноември и цели именно проверката на този бивш висш служител на световния футбол. Той заемаше поста от 2002-а до 2007-а година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на