Свързани новини

09.11.2016 14:27

В София ще се проведе Фестивал на бойните изкуства

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 26 ноември в залата на Националната спортна Академия (НСА) в Студентския град ще се проведе ежегодният  Фестивал на бойните изкуства. В рамките на събитието, ще се проведат две европейски първенства: по Комбат Реслинг и Санда. Освен това в рамките на феста ще има турнири по Кунг фу,  Вале тудо (спорт, дал началото на смесените бойни изкуства- ММА) и двете версии на таекуондо (таекуондо ITF и таекуондо WTF).
София ще  бъде домакин на първото европейско първенство по Комбат реслинг. Това е сравнително нов вид боен спорт, в който България вече има значителни постижения. На последното световно първенство в средата на октомври българските състезатели спечелиха четири световни титли в различните категории.



В рамките на Фестивала на бойните изкуства у нас ще бъде излъчен и европейският шампион по Санда. Санда (или саншоу) е вид боен спорт, който наподобява много кикбокса или муай тай, но включва и техники от борбата.Спортът е създаден от китайската армия. В превод от китайски език санда означава свободен бой.



Освен европейските първенства по тези две дисциплини, ще има турнир по таекуондо, като двете разновидности на този спорт ще разделят едно татами в залата на НСА.



Зрителите в столицата ще могат да вземат активно участие във фестивала. Всеки един желаещ ще може да пробва силите си във вале тудо. В този вид бойно изкуство няма ограничение на позволените средства. В момента това е един от най-популярните контактни спортове в САЩ и Япония. Публиката ще стане свидетел и на демонстрации по туейшо.



Организатори на фестивала са Световната федерация по традиционно кунг фу и Комбат Реслинг- България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви