27.10.2016 16:30

Олимпийско сребро за Милка Манева!

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българката Милка Манева ще получи сребърен медал от олимпийските игри в Лондон, след като Международният олимпийски комитет (МОК) потвърди наказанието на шампионката в категория до 63 килограма на турнира по вдигане на тежести Мая Манеза от Казахстан. Втората в общото класиране Светлана Царукаева от Русия също е дисквалифицирана за допинг, благодарение на което Манева става сребърна медалистка с двубой 233 (102 в изхвърлянето и 131 в изтласкването) килограма, а олимпийска шампионка е канадката Кристин Жирар с 236 (103 и 133) килограма.


Манеза и другите две шампионки на казахстанците Светлана Подобедова и Зулфия Чиншанло бяха уличени в употреба на стероиди след повторното отваряне на пробите, които МОК съхранява за срок от десет години. Освен трите спортистки от Казахстан, една от Беларус също е дисквалифицирана от лондонския турнир по вдигане на тежести и тя губи бронзовия си медал. От надпреварата за мъже има двама наказани тежкоатлети от Беларус, а двама руснаци в хвърлянето на чук и овчарския скок също са били уличени в употреба на забранени стимуланти.


Новите разкрития правят положителните проби от Пекин и Лондон след повторни изследвания общо 98. След последните наказания България вече има три медала от Лондон - два сребърни и един бронзов. Сребърните са на Манева и Златева в борбата за жени, а бронзовият е на Тервел Пулев в бокса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и