01/02
26.09.2016 13:17

87 събития в рамките на Европейския фитнес ден

Видян 1951 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналата седмица България се присъедини за първи път към Европейския фитнес ден, официално събитие в рамките на Европейската седмица на спорта, целящо да провокира всички фитнес центрове, спортни клубове и зали за спорт, танци и други физически активности да отворят своите врати и да запалят нови почитатели на активния начин на живот. В рамките на инициативата в България бяха регистрирани 87 събития, в които се включиха фитнес зали, спортни общински клубове, студия за танци, йога и бойни изкуства. Хиляди българи се възползваха от дните на отворени врати и открити събития, организирани във всички райони на България: Пловдив, София, Бургас, Ямбол, Монтана, Плевен, Асеновград, Кюстендил, Благоевград, Перущица, Казанлък, Варна, Стара Загора, Карлово, Лясковец и други. Участниците имаха възможност да пробват различни групови тренировки и танцови уроци като канго джъмпс, йога, пилатес, бойни изкуства, зумба, функционални тренировки, каланетика, фитбол, тае-бо, степ аеробика, салса, народни танци, балет, хип-хоп, както и да направят самостоятелна тренировка в фитнес клубовете, отворили врати за свободни посещения.



Европейският фитнес ден се организира от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) като част от кампанията NowWeMOVE. Инициативата за пръв път обхваща цяла Европа, а концепцията й е базирана на успешната практика на Националния фитнес ден във Великобритания, организиран от ukactive от 2014 г. насам. В България проектът се реализира от Сдружение BG Бъди Активен, които заедно с Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването, отправиха покана към фитнес центрове, спортни, танцови и йога клубове от страната да отворят вратите си за свободни посещения в рамките на Европейския фитнес ден.
„Тази година за първи път дадохме възможност на всички желаещи да пробват нови спортни активности, да участват в състезания и други инициативи, които не само ангажираха повече хора да бъдат активни, но и също така и привлякоха нови клиенти и създадоха допълнителни възможности за развитие на спортните клубове и зали”, сподели Ласка Ненова, мениджър за Европа на кампанията NowWeMOVE. „Резултатите, които инициативата постигна са наистина впечатляващи и виждаме огромен потенциал в подобни кампании, защото не само накарахме хиляди да бъдат по-активни в своето ежедневие, но и дадохме възможност на фитнес центровете и спортните клубове да опитат нови активности, да промотират вече съществуващи и да създадат програма, която потенциалните им клиенти търсят. Тази година успяхме да поставим основата на една успешна кампания, която ще направи физическата активност по-атрактивна за повече хора и по този начин ще повлияе позитивно на начина им на живот.


”, допълни тя.



Проучване „Евробарометър” за физическата активност, проведено през 2014 г., показва повишение на броя на хората, които посещават редовно фитнес център от 11% на 15% и спортна зала от 11% на 13%. Проучването показва и значителен потенциал за развитие на сектора, което дава възможност за още по-внушително развитие на резултатите през следващите години.



Изследване “The Economic Cost of Physical Inactivity in Europe”, поръчано от ISCA и извършено от Centre for Economics and Business Research през 2015 г. показва, че близо 500 000 европейци всяка година умират в резултат на болести, подпомогнати от недостатъчната физическа активност. Един на всеки 4 възрастни в Европа не е физически активен в ежедневието си и цената, която европейската икономика плаща за това е над 80 милиарда евро – 5 милиарда повече от световните разходи за медикаменти против рак. Изследването посочва, че ако не бъдат предприети действия, които да мотивират хората да бъдат по-активни, в бъдеще рискът за общественото здраве от липсата на физическа активност ще е по-висок от този от тютюнопушенето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне