12.09.2016 09:49

Европа изключи бг шаха заради мошеничества за милиони

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската федерация по шах беше изключена от Европейския шахматен съюз (ЕШС) на заседание в Баку, Азербайджан. Като повод за това решение се изтъква нежеланието на председателя на родната федерация Силвио Данаилов да предостави изискани документи за разплащане за проведени турнири в периода 2011-2014 г., когато българинът беше начело на Европейския шахматен съюз. Решението беше взето с 37 гласа "За" и 11 "Против", обект на разследване са и проведените в Албена и Златни пясъци турнири през 2014 г.


В скандала е намесена и българската държава, която е финансирала с милиони провеждането на измислените състезания по времето на министрите Свилен Нейков и Марияна Георгиева. Правата за тях са платени не на Европейския шахматен съюз, а на използваща името му офшорка.


"Най-накрая Макро и приятели докараха личната си вендета срещу мен до там, че да изключат Българската федерация по шахмат. Честито на всичките му роби", написа в профила си в Туитър Силвио Данаилов. В неделя той обяви, че ще обжалва решението.


Напомняме, че Данаилов направи кариера, след като менажираният от него Веселин Топалов стигна до върха на световния шахмат. Препъни камък за него се оказа амбицията на Силвио да оглави планетарната федерация в този интелигентен спорт. Дали целта е била прикриване на мошеничество или пък има заговор срещу Данаилов? Предстои да се разбере.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и