01/04
02.09.2016 11:18

Президентът на Локо Пв и параолимпиец се включват към Воля за спорт

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът на ВК "Локомотив Пв" Петър Узунов и параолимпиецът ни, световен шампион по лека атлетика Михаил Христов са поредните спортисти, които ще дадат кураж на хората с увреждания и ще спортуват заедно с тях на традиционното мероприятие "Воля за спорт", което на 7-ми септември от 16 часа ще се проведе в Хасково на площада.



Те споделят, че нямат търпение да разберат кои са поредните медалисти в отделните дисциплини - крос, тенис на маса, бадминтон, шах, табла, канадска борба и да връчат купите на финала.



И двамата са доказали се спортисти. Петър Узунов 10 години играе в мъжкия национален отбор на България, 2 години е бил капитан на отбора. . От 30 години се занимава с волейбол - той е световен шампион за младежи в КАЙРО 1991 г. и многократен шампион на България. Играл е в над 10 страни, като в повечето е ставал и носител на купата.



Михаил Христов е  български лекоатлет, параолимпиец, двукратен световен шампион на скок дължина за хора с увреждания. Когато е на 15-годишна възраст, Михаил губи ръцете си при инцидент с електрически ток. Електрическа дъга се отделя от трансформатор с напрежение 20 000 волта и през него преминава голям ток. Оцелява, но ръцете му биват ампутирани поради изгаряне - едната до рамото, а другата до лакътя. Многократната световна шампионка Стела Енева му дава кураж и го насочва към спорта.



Националната кампания "Воля за спорт" се провежда благодарение на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хора с увреждания. Под патронажа е на Бойко Борисов и Министъра на спорта Красен Кралев.



Медийна подкрепа оказват: Нова тв, kmeta.bg, kmetskiizbori.bg, dariknews, netinfo, Bnews, Blife, списание В2В, newsinthecity.bg, sofianews.info, blitz.bg, tradenews.bg, no-comment.bg, gong.bg, yep.bg, vesti.bg, pik.bg, в-к Новинар, в-к 19 минути, в-к Стандарт, ХайЛайф и много други медии, които чувстват съпричастност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци