Свързани новини

21.07.2016 13:07

Съдът спря руски лекоатлети за Олимпиадата в Рио

Видян 1377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли жалбата на Русия и 68 състезатели срещу забраната, наложена от Международната федерация по лека атлетика заради допинг скандала, който спира участието на руските спортисти на Олимпийските игри в Рио, това заяви генералният секретар на Арбитража - Матю Рийб:

Институцията в Лозана заседава във вторник, след като 68 руски атлети, включително голямата звезда Елена Исинбаева, подадоха жалби срещу решението на ИААФ да не ги допусне до участие в Рио 2016.


 
Преди дни Исинбаева попита защо тя, която никога не е хващана, е отстранена от Рио, а 2 пъти доказаните нарушители Гей и Гатлин от САЩ ще бъдат на Олимпиадата.

"Спортистите от другите страни броят дните до откриването на олимпийските игри, а ние до решението на Спортния арбитражен съд (CAS). Интересно накъде ще отиде световната атлетика, когато всичко това свърши. Никой не дава отговор. За първи път в моята 20-годишна спортна кариера се налага да търся в съда право да участвам на олимпиада", написа преди дни руската атлетка в профила си в Инстаграм.


В рамките на следващата седмица се очаква решението на МОК дали ще допусне въобще руските спортисти до участие на олимпийските игри. Причината е докладът на канадския професор по право Ричард Макларън, който доказа системна употреба на допинг на руските представители на зимната Олимпиада в Сочи 2014, както и държавната намеса за прикриване на положителните проби.

Освен това МОК трябва да прецени дали ще допусне до участие в Рио де Жанейро Дария Клишина и Юлия Степанова. Двете получиха разрешение от ИААФ да участват на Олимпиадата, но като независими спортистки, а не под знамето на Русия, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали