06.07.2016 17:09

Отпада правилото за млад играч в елита

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Изпълкомът на БФС направи важни промени в правилника за новия сезон в елита на първенството. Една от най-важните е, че отпада тежката санкция за изваждане от групата, ако се повтори казусът с Литекс от миналия сезон. Тогава ловчанлии напуснаха терена в мача с Левски и впоследствие бяха изхвърлени от А група. Сега наказанието ще бъде отнемане на 9 т. от актива и глоба от 100 хил. лв.



Другото решение на Изпълкома е, че се утвърждава създаването и приемането на нови формати в клубния футбол – Първа и Втора професионална лига и Трета аматьорска.



Отпада правилото за 21-годишни футболисти в Първа професионална лига. Въвежда се норма за задължително двама играчи до 21 г. в стартовите състави на отборите от Втора професионална лига, които трябва да играят минимум 45 мин. всеки. Това правило заменя досега съществуващото в закритата вече Б група за задължителни 4-има футболисти до 23 г. в стартовите 11. На всеки отбор от Втора лига се разрешава картотекирането на до 1 футболист извън ЕС.  Изпаднал от професионалния бранш клуб, може да започне участието си в аматьорския футбол след изчистване на всички задължения към БФС.



Променят се текстовете в чл. 28 от Дисциплинарния правилник, които третират напускане на терена от отбор на ФК в Първа и Втора лига. При първо провинение за отбор на ФК в Първа лига – отнемане на 9 т. от актива и имуществена санкция от 100 000 лв., а при второ провинение – имуществена санкция от 150 000 лв. и дисциплинарно наказание понижаване в по-долно ниво от следващия сезон, без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година. За Втора лига санкцията е съответно: вземане на 9 т. и 50 000 лв., а при второ провинение – 100 000 лв. и понижаване.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей