05.07.2016 16:30

Заради дълг от 1 млн., Божков отказал историята на ЦСКА

Видян 5083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 2009-а година ПФК ЦСКА АД няма нищо общо със закрития 10 години по-рано ФК ЦСКA, твърди 7dnifutbol. Според сайта клубът няма право и над титлите, спечелени до 1999 г., нито над историята и легендите. И всичко това било официално постановено с решение на съда.


През 1999 г., след наредба на спортния министър Цвятко Барчовски, всички футболни клубове са преобразувани в АД-а. В ЦСКА се получава клониране, защото съществуват паралелно ФК ЦСКА на Илия Павлов и ПФК ЦСКА АД на Л. Пенев. При натиск от държавата чрез близкия до Васил Божков вицепремиер Бакърджиев, Павлов оттегля претенциите си за участие в А гр. След това е подписан договор, с който ПФК ЦСКА АД получава от военните права като участие в национални и международни първенства и турнири, и върху играчи. Вземат и всичките имуществени, исторически и др. права. За това Любослав Пенев плаща 50 000 стари лева.


През 2000 г. официално в ЦСКА влиза Божков. Той получава мажоритарния пакет акции от Пенев. Държавата решава да си потърси задължения в размер на близо 1 млн лв. от клуба през 2003г. ЦСКА е осъден да ги плати и ако това не стане в срок, трябва да бъде отнет лицензът на ПФК ЦСКА АД, и да бъде обяшен фалит. Адвокатите на Божков успяват да завъртят нещата така, че да обяснят на съда, че ПФК ЦСКА АД е откупил от старото дружество лиценза за играчите, но не и за историята, активите и пасивите, и искат наказанието да бъде обезсилено. Стига се до решението на САС от 2009 г., което е, че на се обявява за нищожна договорката ПФК ЦСКА АД да бъде наследник на ФК и като напълно нов клуб, без никаква наследственост на него не могат да му се търсят вземания, натрупани от старото дружество. След спечеленото от Божков дело, ЦСКА, който в момента е обявен в несъстоятелност, има актив от: 3 титли, 3 купи на България и 3 суперкупи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог