05.09.2008 14:16

Стартира второто поредно Суперкар рали “Свети Влас 2008”

Видян 1645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За втора поредна година най-луксозното яхтено пристанище у нас – Марина Диневи в Свети Влас събра любителите на високите скорости. От яхтения порт стартира второто поредно Суперкар рали “Свети Влас 2008”, организирано от “Диневи Груп”, “Нептун Мотор Спорт” и СБА-Варна.


19 суперлуксозни спортни автомобила се събраха на Старт-Финала в Свети Влас, където през минута тръгнаха Porsche 911 Turbo, Dodge Viper Henessy, Aston Martin DBS, Ferrari 599 GTB, BMW 630 i Coupe. Сред мощните возила имаше още Audi R8, Porsche Carrera 997, Ford Mustang, Mercedes 63 AMG, Chevrolet Corvette и др. В рамките на три дни – от 5 до 7 септември те ще се състезават по отворени за движение пътища, като спазват стриктно закона за движение по пътищата.


Сред състезателите са и строителните предприемачи братя Диневи. Динко Динев ще участва с новия си Aston Martin DBS, който е поръчков модел и е единствен в България. Йордан Динев избра да се включи със супер мощния “Додж Вайпър”. Колата се нарича «Веном 1000 Туйн Турбо» и също е от специална поръчкова серия. От 0 до 100 км/ч  автомобилът може да се ускори за 3 секунди, а максималната му скорост достига 410 км в час. Участие в състезанието като навигатор взе и Румен Георгиев, мистър България 2005 с Ауди А5. Като навигатор се включи и бившия състезател Георги Дончев, баща на Крум Дончев, който спечели 39-тото издание на рали България.


Ралито е предназначено само за серийни спортни автомобили с кубатура на двигателя над 2800 куб.см. В него не се допускаха лимузини, джипове и професионални състезателни коли. Тази година маршрутът е удължен и включва и международна спирка – румънският курорт Мамая. Националното трасе Свети Влас – Варна – Мамая – Балчик - Зл.пясъци – Шумен -В.Търново – София - Стара Загора – Сливен – Бургас - Свети Влас е разделено на сектори чрез контролни пунктове за преминаване /наричани часови контроли/. Състезателите ще преспят в хотел “Мелиа Гранд Ермитаж” в Зл. Пясъци и хотел «Кемпински Зографски» в София, където са им приготвени специални изненади.
Ралито ще се проведе на три етапа:
І   етап - включва трасе с дължина 373.1 км. и две  изпитания за красиране /точна езда/ - преминаване на определено разстояние за точно определено време с точно определена скорост
ІІ  етап – включва трасе с дължина 476 км и две  изпитания за класиране /точна езда/
ІІІ етап – включва трасе с дължина 496  км и едно изпитание за класиране / писта „Дракон” - движение на затворена писта с леви и десни завои с дължина 1300 м /.


Класирането се извършва на базата на получените резултати след сумиране на всички наказателни секунди получени от даден екипаж. При равенство на общия брой наказателни секунди на по-предно място ще се класира екипажът, постигнал по-добри резултати от изпитанията за класиране.


Победителите в Суперкар рали “Свети Влас 2008” ще бъдат обявени и наградени по време на заключителен коктейл на 7 септември 2008 г. в ресторант “Адмирал” на Марина Диневи – Свети Влас. Те ще получат купи и грамоти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в