13.06.2016 09:36

Късен гол на Русия посече Англия, наказват Сборная

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Англия пропусна да запише първа победа в свой дебютен мач на европейско първенство, след като завърши 1:1 с Русия в двубой от Група В на Евро 2016. Трите лъва поведоха с гол на Ерик Дайър в 73-ата минута, но в крайна сметка допуснаха изравнителен във втората минута на добавеното време. Негов автор бе Василий Березуцкий.



По този начин Англия и Русия поделиха по точка. Лидер в тяхната група е Уелс, който има 3 пункта след победа с 2:1 срещу Словакия.  



Двубоят обаче ще бъде запомнен и с това, че част от привържениците на Сборная нахлуха в сектора с привърженици на Англия, след което се стигна и до грозни сцени с побоища. Руските ултраси също запалиха факли и ракети в сектора, а пиротехниката на европейското първенство е напълно забранена. Френската полиция не бе осигурила обичайния кордон между агитките.



От УЕФА отвориха дисциплинарна процедура, която може да сложи точка на надеждите на състава на Леонид Слуцки да продължи напред в турнира. Ако бъдат признати за виновни, руснаците ще се окажат с шест точки по-малко от актива си. Причината е, че те имаха условна санкция за хулигански изяви на феновете си още от Европейските квалификации.
Руският спортен министър Витали Мутко също порица привържениците, отговорни за събитията. „Ако бъдем наказани, това ще е правилното нещо, правилната постъпка от УЕФА към нас. Няма какво да кажа, всичко се видя. Имаше факли, имаше ракети, имаше сблъсъци, боеве. Всякакви такива неща трябва да се изкоренят. Ние все пак ще подготвим защитата си, но не очаквам нищо. Хората ни подкрепяха, но имаше много хора, които не бяха дошли там заради футбола, а заради нещо друго, което не е хубаво“, сподели Мутко пред Р-Спорт.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се