08.06.2016 14:59

Новата А група е с 14 отбора – ЦСКА е вътре

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На специална среща между представители на футболните отбори бе обявен форматът на българското първенство от новия сезон. Новата А група ще бъде с 14 тима, а наименованието на първенството ще бъде Първа професионална лига. След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица.


Първата шестица в още 10 мача определя шампиона и участниците в евротурнирите. Втората осмица се разделя на две групи, като в едната влизат 7-ият, 9-ият, 11-ият и 13-ият в класирането, а останалите ще бъдат в другата. След това те играят по 6 мача и започват плейофи.


Първите два от всяка група определят след 1/2-финали и финал отбора, който играе в един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира. Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите и тези, които ще отидат на бараж. Новият формат ще има един изпадащ и два баража срещу втория и третия от втория ешелон. Вече бившата Б група ще се казва Втора лига, като в нея ще участват 16 отбора.


В новата Първа лига участие ще вземат следните отбори – Левски, Лудогорец, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое, Славия, Черно море, Монтана, Пирин, Дунав (Русе), Верея, Локомотив (Горна Оряховица), Нефтохимик и ПФК ЦСКА-1948 АД, който е прекръстеният Чавдар (Етрополе), закупил впоследствие четирикратния шампион на България Литекс.


Друго важно решение е, че на всеки 3 месеца ще има комисия, която ще следи качеството на терените. Изпълкомът на Българския футболен съюз ще заседава следващата седмица, за да узакони всички новости.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци