Свързани новини

31.05.2016 17:25

Феноменално! Пиронкова отстрани втората в света

Видян 1435 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Изумителната Цветана Пиронкова осъществи нещо, което за мнозина изглеждаше немислимо. Българката подчини световната №2 Агнешка Радванска в драма, която се проточи в 3 дни, след като в неделя мачът от осминафиналите на Ролан Гарос бе прекъснат. В понеделник дъждът не позволи да се играе, а чудото започна днес по обед, за да се стигне до 2:6 6:3 6:3. Така България има своя първи четвъртфиналист на Откритото първенство на Франция. Пиронкова  е сред последните осем тенисистки на турнир от Големия шлем за трети път в кариерата си, предава Тenniskafe.



С рестарта на мача днес Пиронкова обаче стори чудеса от храброст и след отлична игра и спечелени 6 поредни гейма изравни сетовете - 1:1 (2:6, 6:3). След това обаче отново заваля дъжд и повече от 3 ч. нямаше игра. При поредното подновяване пловдивчанката продължи доброто представяне и докара спечелените поредни геймове на цели 10! Така резултатът набъбна до 4:0 за Пиронкова в решителната трета част. Радванска обаче проби и дори намали до 2:4, но до края Цвети не се пропука и триумфира.



В спор за място на 1/2-финалите българката ще се изправи срещу Саманта Стосър, която преодоля Симона Халеп със 7:6(0), 6:3. Двете са се срещали 5 пъти, а австралийката води с 4:1 победи. Единственият успех на Пиронкова на Стосър е миналата година на трева в Ийстбърн.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп