Свързани новини

31.05.2016 16:45

Отново: Прекратиха мача Пиронкова - Радванска

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова направи феноменален обрат във втория сет срещу номер 2 в света Агниешка Радванска (Полша) на 1/8-финалите в Париж. След като в неделя двете се оттеглиха заради дъжда при резултат 6:2, 3:0 в полза на полякинята, днес двубоят се поднови, макар и само за кратко. За около половин час игра Пиронкова разби съперничката си и взе 6 поредни гейма, благодарение на които спечели сета с 6:3 и вкара двубоя в решителен трети сет.



Подновяването на сблъсъка дойде при пробив пасив за първата ни ракета във втората част. При 0:3 обаче заемащата 102-ото място в световната ранглиста пловдивчанка сякаш се върна към играта си от първите три мача на турнира. Въпреки че трябваше да отразява брейкпойнт в откриващото си подаване вчера, Цвети се справи успешно и записа гейм срещу името си за 1:3. Играта на Пиронкова бе много разнообразна и тя използваше както ефективни къси, така и страхотни форхенди по правата и диагонала.
От своя страна, поставената под номер 2 в схемата Радванска имаше сериозни трудности със сервиса си и това само бе от полза на българката. Залагайки на агресивен стил, Цвети принуди съперничката си да бърка и така се стигна до затваряне на частта в своя полза при 6:3, спечелвайки шест поредни гейма след подновяването на играта.

Мачът обаче отново отменен заради лошото време.

До момента в състезанието пловдивчанката вече надигра три реномирани тенисистки - Йохана Ларсон, Сара Ерани и Слоун Стивънс. Срещу Радванска Цвети е играла 11 мача. 9 от тях са завършили с успех на полякинята, а родната тенисистка е печелила 2 пъти. Ако успее да се справи и с нея, Пиронкова ще повтори най-доброто българско постижение на Ролан Гарос при жените - достигането на 1/4-финал от Сесил Каратанчева през 2005 г.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от