13.04.2016 15:42

Две българки стигнаха полуфинала на олимпийската квалификация по бокс

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            Световната шампионка Станимира Петрова се класира за полуфиналите в категория до 51 килограма за жени на европейските олимпийски квалификации, които се провеждат в турския град Самсун. На четвъртфиналите българката показа красива игра и спечели по точки с пълно съдийско единодушие срещу действащата европейска шампионка от Букурещ 2014 в категория до 54 кг. Марция Давиде (Италия).



Другата ни представителка Светлана Каменова също се класира за полуфиналите в категория до 60 кг. Тя постигна трудна победа по точки в четвъртфинален мач над световната шампионка Анастасия Белякова от Русия. Българката и рускинята спечелиха по два рунда, след последния удар на гонга точките бяха равни, но с предпочитание тримата странични съдии присъдиха победа по точки на Светлана Каменова.



В квалификациите в Самсун участват общо 217 мъже и 57 жени от 38 европейски страни, които ще се борят за 30 олимпийски квоти при мъжете и 6 при жените. Визи за Игрите в Рио де Жанейро през август при мъжете получават първите трима във всяка категория, като загубилите на полуфиналите играят мач-бараж за третата квота. При жените олимпийски квоти получават само двете финалистки в отделните категории.



Във вчерашната вечерна сесия също имаше българското участие на четвъртфиналите при мъжете – Петър Белберов (категория над 91 кг.), Даниел Асенов (категория до 52 кг.) и Стефан Иванов (до 56 кг), но резултатите не бяха известни до редакционното приключване на броя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и