06.04.2016 16:07

България приема европейското по СуперМото този уикенд

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Този уикенд трасето Долна Митрополия край град Плевен ще бъде домакин на състезанията от европейския шампионат по супермото и републиканската и балканска надпревара по мотоциклетизъм на писта. По традиция събитието ще бъде в чест на Димитър Калчев.



Сезонът в дисциплината супермото тази година започва необичайно рано и включва състезания в България и Румъния, като за първи път в маршрута на шампионата е включена и Литва през септември. За разлика от миналата година в класовете SM Juniuor и S3 е включена и групата на мотоциклетите с кубатура от 450сс до 650сс. Тренировките започват в събота от 10 ч., а в същия час в неделя започват и официалните стартове за Grand Prix Bulgaria.



В най-малкия клас България е представена от Кристиян Иванов, Димитър Петров, Николай Малинов, Радостин Михайлов и Виктор Нейчев. В S3 Хакан Халми ще излезе на сцената в защита на шампионската си титла от 2015. Александър Георгиев и Янко Ташев пък ще бъдат водещите българи в клас Open.



На официалната пресконференция за събитието ще бъде и бившият министър на страната ни Симеон Сакскобургготски, който бе поканен от председателя на Гран При Румен Петков.



През 2016 г. Българската федерация по мотоциклетизъм стартира и нова кампания Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България. Идеята на инициативата е състезанията от Европейския шампионат СуперМото и Балканския шампионат да нямат такса вход, а публиката и всички останали да имат възможност да направят официално дарение в подкрепа на спорта.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на