15.03.2016 10:13

Безмилостна Пиронкова громи на старта в Сан Антонио

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ракета на България Цветана Пиронкова започна с убедителна победа участието си на турнира от сериите 125K в Сан Антонио с награден фонд от 115 хил. долара. Цвети разгроми с 6:1, 6:0 австралийска левичарка Кейси Делакуа (150-а в световната ранглиста).


Най-добрата ни тенисистка реши бързо да се върне на корта след отпадането във втори кръг на BNP Paribas Open от Тимеа Бачински и вчера взе категорична победа без да й се налага да използва пълния си потенциал.


Пиронкова доминираше тотално в двубоя от първото до последното разиграване и за този факт ясно говори броят на спечелените точки, който е 55:21 в полза на българката. Цвети играеше с голяма доза увереност, докато Делакуа допускаше голям брой непредизвикани грешки. Австралийката успя да затрудни Пиронкова единствено в третия гейм, когато стигна до брейкбол, но нашето момиче го отрази с хубав сервис и поведе с 3:0. Пловдивчанката наниза пет поредни гейма преди съперничката й да успее да се разпише в резултата и безпроблемно затвори сета с 6:1.


Втората част бе лишена от всякаква интрига. Пиронкова поведе с 4:0, но дори и тогава не се отпусна. Тя спаси брейкбол и направи още един пробив, след което спокойно затвори мача на свой сервис след едва 45 минути игра.


Във втория кръг Цвети ще срещне победителката от двубоя между четвъртата поставена Янина Викмайер и Лоурън Дейвис. Междувременно №2 в схемата Ирина-Камелия Бегу, която беше в половината на Пиронкова, отпадна след 6:2 1:6 5:7 от Саманта Крауфорд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей